Blog
0   4

Puljemidler til løft af de svageste elevere.

Abonner på nyt om Folkeskolens madkundskabsrådgiver i dit personlige nyhedsbrev.


I et læserbrev konkluderer statsminister Lars Løkke Rasmussen og undervisningsminister Merete Riisager, at udlodningen af præmiepuljen for løft af svage elever viser, at "meget kan flyttes, hvis man for alvor tager fat, arbejder målrettet og inddrager forældrene". https://www.folkeskolen.dk/643032/loekke-og-riisager-se-hvordan-man-kan-loefte-eleverne-paa-et-aar

Jeg oplever nu, at der i den danske folkeskole hver dag flyttes viden, indsigt, aha-oplevelser og læring hos eleverne. Lærerne tager fat ud fra de arbejdsforhold, de har, med mange undervisningstimer og kun lidt forberedelsestid. Lærerne arbejder målrettet og ambitiøst og inddrager forældrene i det omfang, forældrene kan det.

Del pengene ud

Artiklen fortsætter under banneret

Jeg hørte tallet 500.000.000 kroner i radioen og kom til den overvejelse: ”Tænk, hvis præmiepuljen, var blevet uddelt ud på samtlige danske skoler. Hvor meget var der så blevet løftet?” Det får vi aldrig svaret på, for pengene blev ikke delt ud. Regnestykket ville hedde 500.000.000 kroner fordelt på 1276 folkeskoler (2017 tal) det giver 391.849,52 pr skole. Det havde i hver fald været velkomment på min arbejdsplads, hvor der igen for ca. 22. gang skal spares (Jeg er på mit 23. år på skolen).

I første år ud af tre er det kun 61 skoler, der får del i de 500.000.000 kroner. Der er 104 skoler med i forsøget på at hæve karakteren for de svageste elevere fra 2 til 4.

Penge til firmaer

Nogle af pengene går endda ikke til folkeskolen, for der var flere skoler, som havde fået hjælp udefra, og firmaerne, der har øvet eleverne i eksamen hver uge, får 500.000 som betaling. På fire af skolerne er karaktergennemsnittet for skolen som helhed endda faldet.

Nej, jeg bryder mig ikke om puljemidler. Lav et reelt budget og del de penge ud, der skal bruges på de forskellige offentlige områder, så alle ved, hvad de skal arbejde med.

uvm.dk/aktuelt/nyheder/uvm/2017/april/170425-500-mio--kr--til-loeft-af-fagligt-svage-elever


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Ernæring og sundhedsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for madkundskab, sundhed og ernæring. I samarbejde med Foreningen for madkundskab.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
4.312 andre er allerede tilmeldt
Vind et hotelophold

PUBLICERET - Sinatur -konkurrence 2 D2016-010501 1.0

Så er det sommer, og folkeskolen.dk har sat biografbilletter inkl. tilbehør og et weekendophold for to på et af de lækre Sinaturhoteller på højkant i en sommerkonkurrence. Der kommer nye spørgsmål de næste 2 uger, så følg med og forøg dine vinderchancer.

 Tricks