Blog
0   18

Video som notatteknik i idræt

Abonner på nyt om Folkeskolens idrætsrådgiver i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Vores idrætsundervisning foregår som ofte udenfor eller i en hal. Dermed udelukker vi også eleverne for at lave de klassiske skriftlige notater på computeren, som kan være guld værd til en evt. kommende afgangsprøve. Det har vi i år sat fokus på. Eleverne skal derfor aflevere en kort video elektronisk efter hvert indholdsområde.

Foto: Google.com

 

I idrætstimerne blander vi ofte teori og praksis. Det fungerer efterhånden ret godt, og de nuværende eleverne er ved at vende sig til den form for undervisning. Men modsat det klassiske klasselokale så sidder eleverne ikke med deres computer/hæfte foran sig. De står midt på halgulvet, klar til at gå videre med aktiviteten efter få justeringer, og derfor er tiden til notatskrivning bare ikke tilstede.

Hvordan kan vi hjælpe eleverne med at huske temaer, teori, dansemoves og den jumpstyle-opstilling, som fungerede allerbedst, når vi har arbejdet med det i starten af skoleåret?

Artiklen fortsætter under banneret

 

Online notater hjælper eleverne

Derfor har vi i år valgt med vores 9. klasser, at hver gang vi er færdige med et tema/indholdsområde, så skal de filme en lille del af det, gruppen har lavet/arbejdet med. Derefter skal de aflevere det på platformen ”Minuddannelse”.

Det bliver elevernes notater gennem 9. klasse, som er nyttige at hive frem, når de forskellige indholdsråder bliver trukket omkring 1. april 2019. 

For hvordan kan eleverne huske den helt rigtige teknik i spydkast eller løbestil ni måneder efter vi har arbejdet med den?

Afleveringen er både en hjælp for eleverne og os lærere.

 

Et redskab til læreren

Jeg har en god mulighed for, at se elevernes kompetencer indenfor de mange forskellige indholdsområder, som idrætsfaget rummer, og eleverne kan både se sin egen gruppes optagelser og de andre gruppers. Det giver mulighed for god inspiration til videre arbejde.

Det sker i øvrigt ganske ofte, at vi i timerne deler hele årgangen i forskellige hold. Derfor kan der gå en del idrætsgange, før jeg igen har tæt kontakt med netop eleverne fra min klasse, som jeg senere skal give karakter. Her hjælper video mig med at bekræfte, hvad mine elever får produceret, og dermed højnes kvaliteten i min vurdering, uden jeg er nødt til at gå på kompromis med holdinddeling.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Idrætsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.153 andre er allerede tilmeldt