Debat

Til Birgitte Borgen Marcussen (II)

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Du har i flere indlæg her i bladet - senest i nummer 43 - kommenteret Danmarks Pædagogiske Instituts anvendelse af OS-prøverne. I den anledning skal følgende oplyses:

Dansk Psykologisk Forlag er en erhvervsdrivende fond, hvor overskud i fuld udstrækning benyttes til udvikling af nye prøver og til udgivelse af såkaldt smalle produktioner, det vil sige bøger og test, der ikke økonomisk kan hvile i sig selv.

Forfattere til test og bøger modtager almindeligvis royalty, det vil sige en (mindre) procentdel af omsætningen for pågældende materiale.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

For OS- og SL-prøverne gælder, at ophavsretten er delt mellem forfatterne og Dansk Psykologisk Forlag. Desuden modtager forfatterne ikke royalty eller nogen anden form for honorar.

At prøverne stadig figurerer som B-materiale - det vil sige materialer, der alene kan benyttes af lærere i samarbejde med psykologer - har historiske forklaringer. I dag ville man ikke gøre anvendelse af en læseprøve afhængig af samarbejde med psykologer.

Dansk Psykologisk Forlag følger naturligvis resultaterne af Danlæs-projektet med stor interesse, men der har ikke eksisteret nogen form for samarbejde mellem Danmarks Pædagogiske Institut og Dansk Psykologisk Forlag omkring det. Man køber prøverne på Dansk Psykologisk Forlag på helt almindelige vilkår.

Til slut et spørgsmål: Du anfører, at 'matematisk er talbehandlingen direkte forkert . . .'. Jeg ved ikke, hvad du mener, og vil meget gerne have en uddybning.

Hans Gerhardt

Dansk Psykologisk Forlag