Anmeldelse Tysk
0   248

Du bist dran 3

Du bist dran 3

Fakta


Titel
Du bist dran 3

Forfatter
Annette Smidt Jørgensen, Tanja Jessing

ISBN
9788723032645


Textbuch: 156 kroner, Schülerguide: 165 kroner, Lehrerguide: 743,75 kroner, Lehrer-medienbox (fire cd'er, en dvd): 706,25 kroner

Type
Bog

Forlag
Alinea

"Du bist dran 3" er blevet revideret, så materialet til 9. klasse fremstår nyt og meget inspirerende. Det passer nu til Fælles Mål 2009 og den nye prøveform i tysk, hvor eleverne blandt andet skal kunne mestre samtale og redegørelse.

Artiklen fortsætter under banneret

Målet for forfatterne er, at eleverne bliver interkulturelt kommunikativt kompetente. Det vil sige, at de dels er bevidste om, hvordan de tilegner sig sprog, dels har en bevidsthed om, at sprogets brug afhænger af samtalesituationen, og hvem der tales med, men også at de kan give udtryk for tanker, følelser og holdninger. Det er en stor mundfuld, men det lykkes til fulde for forfatterne at gabe over den store opgave. 

Med en virkelig god Lehrerguide bliver man med sikker hånd ført hen til forfatternes pædagogiske intentioner. De pædagogiske tiltag såsom cooperative learning, læringsstile, Stationenlernen og så videre beskrives grundigt. Dermed vil en ikke så erfaren tysklærer føle sig klædt på til undervisningen. Samtidig indeholder Lehrerguiden det daglige værktøj i form af en nyttig side for side-vejledning.

Der arbejdes aktivt med elevernes egne læringsmål og evaluering for eksempel gennem portfolio. Tanken er, at man lærer sproget ved at bruge det aktivt. Opgaverne med udgangspunkt i cooperative learning imødekommer dette, og den enkelte elev får således mere taletid.

Men er det blot nyt vand på gamle flasker, for "Du bist dran 3" findes jo allerede? Nej, det kan man bestemt ikke sige. Ved blot at købe nye opgavebøger fås et "nyt" system, der matcher Fælles Mål 2009 og den nye prøveform i tysk. Det nye vand smager bedre, giver aktualitet og er en mere sikker vej til kommunikativt kompetente tyskelever.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Tysk og fransknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for fagene. I samarbejde med Sproglærerforeningen, Tysklærerforeningen og Fransklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
998 andre er allerede tilmeldt