Blog
0   16

Der er en første gang for alt …

Abonner på nyt om Folkeskolens naturfagsrådgiver i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

I uge 39 er der naturvidenskabsfestival, hvor cirka en tredjedel af landets grundskoler og mere end halvdelen af de gymnasiale ungdomsuddannelser deltager. Hvad kan sådan en festival bidrage med på skolerne?

 

En opringning

I foråret blev jeg ringet op af en medarbejder fra Astra. Hun spurgte, om vi var med til naturvidenskabsfestival i uge 39, og om vi havde skrevet en ansøgning til midlerne, som uddeles til projekter i uge 39. Hertil kunne jeg svare nej og nej.

I fagteamet blev uge 39 vendt, en ansøgning blev sendt og vi besluttede os for at gå ”all in”.

Artiklen fortsætter under banneret

 

Planlægning

I dette skoleår er to fagteammøder (4 timer) blevet brugt på at planlægge dagen.

480 elever blev fordelt på 20 hold. Der blev lavet fem poste. Alt fra nedkastning af æg i faldskærme fra store trapper, kuglebaner på borde på tid, papirbroer, produktion af multimodaletekster til vores verdenskort og vendespil til stafetter og dans. Alt materiale blev indkøbt og pakkede i kasser til vores kollegaer.

Logistikken i dag – en fagdag i naturfag fra 8.10 til 14.10. En lærer pr. post og 9.klasses elever, som kaptajner på hvert hold.

 

Hvilken dag …

Med sommerfugle i maven mødte jeg på skolen i dag. Det er meget at bede en hel skole om at holde naturfagsdag, hvis det ikke lykkedes! Men det gjorde det.

At se de store elever tage ansvar for de små. At høre de små fortælle, at de havde fået nye venner. At se en 9.klasses pige komme gående med to små Lego skoletasker, som nogle fra hendes hold havde glemt. At se alle alderstrin på fodboldbanen i pausen. At opleve alle alderstrin spise og hygge sig sammen i pauserne.

At se innovationen i deres løsningsforslag til udfordringerne på nogle poster. At se kreativiteten og opfindsomhed på andre poster. Og mest af alt at se elevernes samarbejdsevner og respekt for hinanden.

 

Den første gang

Det var første gang, at vi som skole var med til naturvidenskabsfestival.

Skal vi være med næste år?  JA.

Til alle jer derude, prøv at afholde en dag med naturfag for alle elever. Der giver sammenhold, venskaber, læring og ejerskab til eleverne. Til fagteamet giver det en del arbejde, sammenhold og stolthed – både fagligt og kollegialt.

Vi glæder os allerede nu til næste års naturvidenskabsfestival. Dagens oplevelser med engagerede elever, glade kollegaer og et stolt fagteam vil blive gemt i minderne, som en af de SUPER gode dage i folkeskolen.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Naturfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for naturfagene, dvs. natur/teknologi, biologi, geografi og fysik/kemi. I samarbejde med Danmarks fysik- og kemilærerforening, Biologforbundet og Geografforbundet.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.605 andre er allerede tilmeldt