Uskolet
2   33

Lærer drømmer om en dag at blive vikar

Elendige arbejdsforhold og manglende tid til det væsentlige anføres ofte som nogle af grundene til, at flere og flere lærere vælger at sige deres job op. En kollega på vej væk har allerede en ide om, hvilken vej der skal satses på i stedet:

Artiklen fortsætter under banneret

»Mit drømmescenarie rent professionelt må helt klart være at blive vikar på en folkeskole«, fortæller læreren og fortsætter: »Når jeg ser de mange vikarer i dagligdagen, misunder jeg dem tit alt det ansvar, de er fri for. Alt det pres, al den planlægning, alle de møder. De er jo frie fugle - og alligevel får de værdifuld tid sammen med ungerne«.

Den større fleksibilitet, der synes at følge med vikargerningen, er noget, der appellerer til mange lærere. »Men skal man tro alle historierne i pressen for tiden, er jeg som uddannet lærer nok desværre overkvalificeret til sådan en tjans«.

Uskolet er Folkeskolens bagside med satire, som ikke umiddelbart går meget op i fakta. Skulle enkelte navne, hændelser eller undervisningsministre alligevel føles bekendte, er man velkommen til at tro, hvad man vil.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ