Uskolet

Lærer drømmer om en dag at blive vikar

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Elendige arbejdsforhold og manglende tid til det væsentlige anføres ofte som nogle af grundene til, at flere og flere lærere vælger at sige deres job op. En kollega på vej væk har allerede en ide om, hvilken vej der skal satses på i stedet:

»Mit drømmescenarie rent professionelt må helt klart være at blive vikar på en folkeskole«, fortæller læreren og fortsætter: »Når jeg ser de mange vikarer i dagligdagen, misunder jeg dem tit alt det ansvar, de er fri for. Alt det pres, al den planlægning, alle de møder. De er jo frie fugle - og alligevel får de værdifuld tid sammen med ungerne«.

Den større fleksibilitet, der synes at følge med vikargerningen, er noget, der appellerer til mange lærere. »Men skal man tro alle historierne i pressen for tiden, er jeg som uddannet lærer nok desværre overkvalificeret til sådan en tjans«.

Uskolet er Folkeskolens bagside med satire, som ikke umiddelbart går meget op i fakta. Skulle enkelte navne, hændelser eller undervisningsministre alligevel føles bekendte, er man velkommen til at tro, hvad man vil.