Anmeldelse

Bitchen imellem os

Bitchen imellem os

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Virkeligheden kan til tider være yderst rå og brutal, og det afspejles og udfoldes nådesløst i ungdomsromanen "Bitchen imellem os". Her møder vi Astrid, som indleder et forhold til den jævnaldrende Alex. Men Alex har allerede en kæreste, og hun er ikke til at komme uden om .

Fakta:

Titel: Bitchen imellem os

Forfatter: Nicole Boyle Rødtnes

ISBN: 9788792366481

Pris: 149 kroner

Sider: 172 sider

Type: Bog

Forlag: Forlaget Facet

Katrine, som kæresten hedder, er et vanskeligt sted i sit liv. Hendes mor er død, hendes far er ved at gå til i druk, og selv er hun styret af jalousi, aggression og frustration over, at Alex er på vej ud af hendes liv. Vreden kulminerer en aften, hvor Alex afslutter deres forhold. Katrine venter på Astrid uden for hendes hjem, og et grusomt overfald, som fortælleteknisk er bredt ud over hele romanen i korte passager, tager sin begyndelse. Katrine tvinger Astrid ned på jorden, presser hendes kind mod asfalten, brænder hende med en cigaret og brækker en finger på hende. Og imens er vi, læserne, inde i tankerne på Astrid: "Hun er syg. En psykopat. Hun vil slå mig ihjel, og det eneste, jeg kan gøre, er at vente. Vente, mens jeg tænker på dig og spørger mig selv, om du var det værd?" (side 40). Katrine fortsætter hæmningsløst sit overfald og binder til sidst den næsten livløse Astrid fast til en lygtepæl. Her finder Astrids far hende.

Astrid overlever med nød og næppe, og romanens afslutning vidner om en reflekteret og realistisk pige, som nok skal komme videre i livet på trods af den traumatiske oplevelse.

Romanen er interessant opbygget med tre parallelforløb og skiftende fortællere: dels en kronologisk fortælling fra Astrid møder Alex, til han slår op med Katrine, skiftevis fortalt af de to piger. Dels overfaldet, som opleves gennem Astrid i små (uhyggelige) passager gennem hele romanen. Og dels Katrines anholdelse og afhøring hos politiet - fortalt af en iskold Katrine.

Alt i alt en fængslende, uhyggelig og velfortalt ungdomsroman, som belyser en voksende problematik i ungdomsmiljøet: nemlig den stigende brutalitet i volden blandt helt unge piger. Romanen egner sig til folkeskolens ældste elever og opefter.