Retskrivningsordbogen er kommet som gratis app

Nu har eleverne ikke længere nogen undskyldning for at ikke at have slået op, om det hedder 'ad' eller 'af'. Retskrivningsordbogen kan nu hentes som gratis app til mobilen.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Skulle man - selvfølgelig rent hypotetisk - en gang imellem komme i tvivl, om imellem er i ét eller to ord eller om der skulle have været et t på hypotetisk, så behøver man ikke længere gribe det grønne bind i bogreolen eller taste dsn.dk i en browser.

Retskrivningsordbogen er nu klar til gratis download på både iPhone og Android og fungerer både on- og offline. Det kan muligvis ødelægge diskussionen i et godt spil Scrabble, men på den anden side lette både skrivning og retning af en dansk stil.  

Den nye app hedder RO+  og indeholder en række avancerede søge- og filtreringsfunktioner. Man kan fx finde ord ved forlæns og baglæns søgning - måske har man brug for at søge på alle ord, der ender på -ning. Eller man kan indskrænke søgningen til bestemte ordklasser, hvis man fx vil finde alle forholdsord såsom imellem, fremfor og iblandt. Eller man kan søge på mønstre af vokaler og konsonanter og fx skrive t??, hvis man nu - igen helt hypotetisk - sidder søndag morgen over kaffen og avisen og har brug for et ord på tre bogstaver, der begynder med t. Eller når man mandag eftermiddag sidder i sin forberedelse og mangler en liste over alle tillægsord, der ender på -ende, kan man kombinere søgemulighederne.

Sprognævnet håber, at eleverne vil tage app'en til sig:

"Vi er glade for at kunne gøre Retskrivningsordbogen tilgængelig for alle på mobilen, og vi håber det medfører at flere elever bliver fortrolige med ordbogen så de både nu og på sigt vil få glæde af de mange informationer som Retskrivningsordbogen indeholder", siger direktøren for Sprognævnet, Sabine Kirchmeier.

Powered by Labrador CMS