Blog
0   3

Det årlige realitetschok

Abonner på nyt om Folkeskolens madkundskabsrådgiver i dit personlige nyhedsbrev.


Jeg har været lærer i 35 år og undervist i madkundskab i ca. 20, og dog kommer det bag på mig hver år, hvor lidt eleverne kan i et køkken, og hvor forskellige eleverne og klasserne er.

I år har jeg to meget forskellige klasser. Der er henholdsvis 23 og 17 elevere i de to klasser. I den lille klasse har lidt over 50% ikke dansk som deres førstesprog. De fleste kan meget dansk, nogle enkle kun lidt.

Fredericia banegård

Artiklen fortsætter under banneret

I begge klasser er flere af eleverne tilknyttet specialundervisning på den ene eller anden måde. Det vil sige, at der er elevere, der kommer efter 45 minutter og skal inkluderes i undervisningen. Elever, der deltager i 45 minutter, går i 45 minutter og kommer igen de sidste 45 minutter. Jeg har grinet og rystet på hovedet og spøgt med, at det minder om Fredericia banegård.

Den ene klasse har madkundskab hen over en middagspause med følgende diskussioner om, hvornår eleverne må spise deres egen frokost. Den anden klasse hen over den sidste pause.

En har glutenallergi og en diabetes, men det har de selv helt tjek på.  

Gode pizzaer

Men selv om årsplanen fra de sidste år er udgangspunkt for årsplanen for dette skoleår, er der bare ikke noget, der kan kopieres direkte.

I denne uge har vi lavet Gocooks pizzaværksted. Vegetarpizza med grov tomatsovs eller pesto.

Eleverne er vældig søde. Men det eneste tidspunkt de jager med noget, er når de kommanderer lidt rundt med hinanden.

Pizzaerne blev vældig gode. De sidste 12 minutter kom der turbo på eleverne, og lokalet var klar til aflevering til tiden.

De fleste af eleverne kan lide timerne. Jeg har monster travlt, kan lide faget, travlheden og alle hilsnerne og forventningskommentarerne på gangene i løbet af ugen.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Ernæring og sundhedsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for madkundskab, sundhed og ernæring. I samarbejde med Foreningen for madkundskab.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
4.312 andre er allerede tilmeldt
Vind et hotelophold

PUBLICERET - Sinatur -konkurrence 2 D2016-010501 1.0

Så er det sommer, og folkeskolen.dk har sat biografbilletter inkl. tilbehør og et weekendophold for to på et af de lækre Sinaturhoteller på højkant i en sommerkonkurrence. Der kommer nye spørgsmål de næste 2 uger, så følg med og forøg dine vinderchancer.

 Tricks