Debat

Så skal eliten igen hale opad

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Så blev »den gamle bovlamme« trukket af stalden nok engang! På årets Sorø-møde fremsætter undervisningsminister Tina Nedergaard den påstand, at særlig undervisning af de »kloge« trækker de mindre dygtige en tak op! Ak ja - det er hørt før, men desværre aldrig bevist. Men gid det var så vel. Jeg har egentlig intet imod, at man giver de dygtige nogle ekstra tilbud, man skal blot lade være med at legitimere det med det rene skære vrøvl - med en generalisering ud fra et enkelt tilfælde i Kokkedal.

Sandheden er, at de dygtige bliver dygtigere, men det har slet ingen som helst virkning på de svage i systemet.

Selvom man påstår det modsatte, så vil det automatisk medføre et større skel i klassen - og dermed senere i hele samfundet. Det er noget, som man udmærket er klar over, men man kan ikke sige det højt af hensyn til stemmetallet. Alene det, at ministeren taler om »en elite«, at Danmark skal have en elite, skriger jo højt om skel i befolkningen - ellers bliver der jo ingen »elite«. Den må jo være elite i forhold til noget - eller hvad?

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Efter min opfattelse er en elite noget, som opstår af masserne, og ikke noget, man med overlæg uddanner. Det mener jeg, at man fik rigeligt af, da kun tre procent tog en studentereksamen.