Debat

Bruttolønsordninger

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I Folkeskolen nummer 20 bliver det offentliggjort, at DLF nu arbejder imod bruttolønsordninger, da disse nu kan finansieres fra grundlønnen. Det er faldet overenskomstudvalget for brystet. I notitsen står der, at »Det er fristende for den enkelte lærer«. Ja - det er lige netop pointen! Det er fristende for den enkelte lærer at udnytte skattefordele, som i det private erhvervsliv er normen at udnytte. Det er en absolut fordel for den enkelte lærer at få sådanne tilbud. Hvorfor vi skal afskæres fra dem, bliver forklaret med, at det er centralt tildelte midler, som man således udhuler.

Kære overenskomstudvalg og Gordon Ørskov Madsen, glem nu ikke, at vi selv får muligheden for at vælge, om vi ønsker at udhule vores grundløn. Det frie valg eksisterer vel også, selv om man er medlem af en fagforening? I de kommuner, hvor der indtil videre ikke har været mulighed for bruttolønsordninger, har en af grundene herfor været, at andre faggrupper ikke har haft de samme muligheder for at finansiere bruttolønsordningen fra tillæg til grundlønnen. Disse faggrupper har altså været udelukket, og nu når man lukker dem ind i varmen, bliver døren lukket fra DLF's side. Solidariteten dækker altså kun egne rækker.

At man vælger at afskære sine medlemmer fra personalegoder, er mig komplet og aldeles ubegribeligt.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler