Blog
0   19

Idrætsundervisningen duftede pludselig af OL

Abonner på nyt om Folkeskolens idrætsrådgiver i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

På det internationale sejlsportscenter på Aarhus havn fik min idrætsklasse endnu en ”gratis omgang” af ULF-midlerne, og før vi vidste af det, var et topprofessionelt OL guld-miljø helt nært.

Foto: Privat

 

I vores idrætstimer har vi den seneste tid haft stor glæde af de aarhusianske ULF-midler. ULF står for Undervisning og læringsforløb, og det er en organisation, jeg tidligere har beskrevet i en blog.

Det der har adskilt dette års forløb fra de andre gange er, at vi blev inviteret på det nye sejlsportscenter ved Aarhus havn. Efter et veloverstået VM i sejlads stod den imponerende kaj fortsat flot, og miljøskiftet fra det traditionelle undervisningsrum var voldsom – på den gode måde.

Artiklen fortsætter under banneret

At gå fra en langt fra professionel arena til pludselig at stå blandt fuldtidsatleter var spændende for vores elever, der pludselig stod ansigt til ansigt med OL-aspiranten Jonas Warrer, som blev verdensberømt for sit legendariske OL guld i 49’er klassen med knækket mast ved legene i 2008.

 

De mange gratis forløb

Forløbet denne gang var igen gratis, og jeg føler mig ofte ret så privilegeret over min kommune. Aarhus poster rigtig mange penge i puljer til skoleforløb af enhver tænkelig art, og det er med til at skabe en varieret hverdag, uden de enkelte skoler skal ud og rive sig budgetmæssigt.

Denne gang fik vi instruktion i stand up paddle, maxi paddle (stand up board til flere personer) og kajak.

Der er ingen tvivl om, at sejlsporten i Aarhus må glæde sig over, at forløb som disse bliver udbudt. Vejen ud på vandet kan ind imellem virke tung for mange, og langt de fleste unge ender aldrig på et board eller i en kajak eller båd, medmindre tiltag som disse sættes i søen.

Tag et kig på hjemmesiden ULF i Aarhus. Det er en side med krydderi til din undervisning i alle fag.

Og er du én af dem, der desværre ikke bor i Aarhus, så kan siden måske blive til inspiration for netop din kommune.

 

Her finder du hjemmesiden:

ulfiaarhus.dk/

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Idrætsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.134 andre er allerede tilmeldt