Lærer til lærer
1   11

The English Room II

Opdatering på vores lokale med materialer til engelsk.

"Delapsus resurgam" - "Når jeg er faldet, vil jeg rejse mig igen." Sådan sang 10CC i 70erne, og ordene passer fint på vores situation.

The English Room er genopstået.

Skolecenter Jetsmark består af to skoler. På skolen i Pandrup har vi nu 0. til 3. klasse. I Kaas har vi 4. til 9. klasse.

Det betyder, at vi har flyttet meget rundt. Allerede i januar pakkede Inger Kjædegaard og jeg vores engelsk materialer ned. Kasser og skabe kom i depot, og hele foråret hentede vi ting derinde. Det lod sig gøre, fordi vi vidste, at en dag skulle det hele komme for dagens lys igen.

Artiklen fortsætter under banneret

Vi fik vores første lokale i 2002 og har været i 3 forskellige lokaler. Hver gang vi er flyttet, har vi fortalt ledelsen: "Vi kan tåle at blive flyttet men ikke nedlagt." Det har de lyttet til, og nu har vi et stort klasseværelse på 60 kvadratmeter.

3. klasserne har 4 lokaler for sig selv. De bruger kun 3 lokaler, og det sidste er nu vores nye English Room.

Det kræver nytænkning, for betingelsen er, at 3. klasserne kan bruge lokalet til grupperum. Altså har vi 3 borde med skamler til.

Gulvet er holdt fri. Vi kan gå ind og starte lege med "Take a stool and form a circle, please." Frugtsalat kan bruges til mange emner. Man vælger selv, hvilket ord, der skal blande eleverne. Vi leger "Merry Christmas" og "Happy Easter" og får lært årstidens ord.

Vores ting er hængt op igen. Nu har vi grønne skilte med navne på tingene. Farveklatter, tørresnor og ting på opslagstavlerne er på plads.

De amerikanske præsidenter er sat på en række over vinduet. George Washington starter rækken, og det lykkedes mig næsten at anbringe mr. T i hjørnet ( læs skammekrogen).

Udklædningstøjet til Muzzy er på plads. De blå Ikea reoler er fyldt op med ting i vores Mini Market.

Nu har vi været i gang i 16 år. Det handler bare om at spørge ledelsen og få et lokale. Ideerne kommer, og så bliver et lokale hurtigt fyldt op.

God fornøjelse.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Engelsknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Sproglærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.731 andre er allerede tilmeldt