Lærer til lærer
1   17

Mellemtrinstysk - en anderledes organisering

Med en anderledes organisering blev tyskundervisningen optimeret

Mellemtrinstysk - en anderledes organisering

 

På Fjordbakkeskolen afd. Taulov i Fredericia er vi tre tysklærere, der underviser på mellemtrinnet. Vi har tre spor på årgangen og har valgt en anderledes organisering for at optimere elevernes læring.

Vores morgenlektion har en varighed på 60 minutter og der har vi fået placeret vores tysktimer på 5. og 6. årgang.

Artiklen fortsætter under banneret

Det, der er det nye er, at vi ikke er en lærer på en klasse, men at vi alle tre underviser i alle klasser med 20 minutter hver. Vi, lærere bevæger os fra klasse til klasse, så eleverne bruger ikke tid på at skifte lokale. Det giver et stort flow og en masse forskelligartet tyskinput på 60 minutter. Ved fravær deler vi de tre klasser i to hold, og således kommer der aldrig en fremmed vikar ind.

Vi har i vores fælles årsplan fordelt færdighed- og vidensmålene mellem os, så eleverne får 3 x 20 minutter med stor variation og en fælles rød tråd i indholdet.

Denne organisering tager afsæt i et professionelt læringsfællesskab, hvor vi udnytter hinandens styrker og får nogle berigende didaktiske samtaler undervejs.

I løbet af de 60 minutter får eleverne ikke et ben til jorden, de stopfodres med forskellig indhold, undervisningsformer og metoder på tysk. Eleverne møder tre lærerpersonligheder, der alle brænder for faget.

Den eneste ulempe er, at relationsarbejdet kan være udfordrende, da der er tre gange så mange elever at lære at kende. Men vi synes, at det faglige udbytte er så meget større med denne organisering at det kompenserer for dette.

Både forældre og elever er glade for ordningen, der selvfølgelig kræver lidt tilvænning de første uger.

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Tysk og fransknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for fagene. I samarbejde med Sproglærerforeningen, Tysklærerforeningen og Fransklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.020 andre er allerede tilmeldt