Blog
0   3

"De, der lever sammen, skal også undervises sammen."

Abonner på nyt om Regn med sol i dit personlige nyhedsbrev.


Alexander Von Oettingen har begået bogen "Undervisning er dannelse" med ovenstående citat. Her følger et par erfaringer fra undervisningen I og om de forskellige religioner.

I indeværende skoleår startede vi undervisningen med et gruppearbejde om de fem store religioner. Eleverne skulle via Ninian Smarts 7 Dimensioner redegøre for og fremlægge religionernes 7 dimensioner. Ligeledes skulle de prøve at undersøge, hvordan mediebilledet/problemstillingerne var for religionen i dagens samfund - dagens Danmark.

Artiklen fortsætter under banneret

Det var en opgave de tog på sig. Motiveret og engageret.

Én af grupperne fik igennem arbejdet forholdt sig til problemet i, at de ikke altid havde alle dem, som vi egentlig lever sammen med i klassen. Vi snakkede om distancen i ordet: "Dem". Hvad ligger der i dette begreb?

En elev svarede: "Dem er noget vi siger om nogen vi ikke kan lide." En anden elev sagde: "Det siger vi om dem vi ikke forstår eller kender." En sidste elev sagde: "Vi siger dem, når vi ikke kommer fra samme sted."

Et lille gruppearbejde, som med al tydelighed viser, at det at forholde sig til verden, vores forskellige verdensopfattelser og verdenssyn er væsentlige. 

Jeg tager altid en sokratisk tilgang - hvor jeg spørger ind og lader eleverne forholde sig til denne verden; både den lige foran dem, men i høj grad også den lige omkring dem og ikke mindst den, som ligger langt fra dem.  

Verden åbner sig hver dag i undervisningen. For eleverne og for vi lærere.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ

Religionsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Religionslærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
4.275 andre er allerede tilmeldt