Blog
0   3

Begejstring, motivation og anerkendelse

Abonner på nyt om Playlister fra DJ Class of Eva i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

På Erritsø Fællesskole har de en liste med værdiord, der definerer skolen. Jeg har fået lov til at vælge tre af disse universelle ord og sætte dem til musik, der kan bruges til morgensamling. Målgruppen er mellemtrinnet, men indskoling og udskoling vil også kunne være med.

 

Motivation: Nogle gange er motivation der helt af sig selv. Nogle gange skal den vækkes. Især om morgenen. Motivation kan nogle gange vækkes med ord, men nogle gange næsten bedre uden ord. Her kan musik være godt! Dette lille stykke ’Morgenstemning’ af suiten Peer Gynt samler tankerne. Først spiller nogle instrumenter en stump af melodien hver for sig. Kan I genkende dem? (Obo og fløjte). Men, det er der allerbedst og mest motiverende, er når vi spiller sammen alle sammen.

 

Artiklen fortsætter under banneret

 

Begejstring: Begejstring smitter! Se videoen og mærk hvad rytmer kan. [Vigtig med både billede og lyd!]

(Mambo fra musicalen West Side Story af Leonard Bernstein.)

 

 

Anerkendelse: Når man anerkender hinanden, så lytter man til hinanden – lader sig inspirere af hinanden. Man respekterer hinanden, lader den anden tale og tager ind hvad der bliver sagt, selvom man måske er forskellige. Man udviser tillid – og møder tillid.

Lyt og se hvordan engelskhornet (det sorte træinstrument, der ligner en obo) taler med violinen. De spiller ikke det samme, de spiller hver for sig – nogle gange oveni hinanden. Men altid med respekt og anerkendelse.

BONUSINFO 1: Stykket er titelmelodi til filmen Schindlers liste, der handler om nazisten og forretningsmanden Oskar Schindler, der reddede næsten 1.200 jøder fra koncentrationslejrene ved at betale dem fri og lade dem arbejde og leve på hans fabrik. Han anerkendte dem som medmennesker.

BONUSINFO 2: Musikeren, der spiller engelskhorn (den mørkhårede dame) er uddannet musiker, men meget syg af en neurologisk sygdom og kan derfor ikke arbejde. Hendes datter skrev ind til et TV-show og fortalte at moderen drømte om at spille denne solo. Hun anerkendte hende.

 

 

Samlet playliste: 

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Musiknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Musiklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
727 andre er allerede tilmeldt

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.514 andre er allerede tilmeldt