Det er blevet bedre

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

'Han brækkede spanskrøret i to stykker og trampede på drengen, rev ham op, slog ham i gulvet igen og sparkede ham til slut hen i en krog, hvor han blev liggende et stykke tid rystende og klynkende. Da han ved hjælp af et sidste spark kom på benene igen, så jeg, at blodet flød ned over hans ansigt. Jeg var stiv i hele kroppen af skræk og troede i ramme alvor ikke, det afsindige menneske ville lade en eneste af os slippe levende bort'.

Historien er fortalt af Tove Ditlevsen, som er en af de danske forfattere, der fortæller om deres skoletid i bogen 'Læreren kommer'. Også Hans Scherfig havde det hårdt.

''Aben er ond!' Det er et varselsråb, der kan få det til at løbe iskoldt ned ad ryggen på de modigste. Når der hviskes fra mand til mand, udbreder det en følelse af rædsel, som er ukendt i de fleste af livets forhold', fortæller han i bogen.

Bogen indeholder også citater fra blandt andre Bjarne Reuter, Hans Kirk og Erik Kjersgaard, der alle var glade for deres lærere.