Blog
0   20

Shining eyes over samarbejde på Drev

Abonner på nyt om Monica Bovedt i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Når det lykkes, giver det kraft og energi

Kender I den TED talk med Benjamin Zander, som hedder The transformative power of classical music? Hvis ikke - så se den her

Væk muligheder og få kraft

Den handler godt nok om klassisk musik, men også om så meget andet, bl.a. shining eyes. Benjamin Zander er dirigent. Han ser det som sin opgave at vække mulighederne i andre mennesker. Han får sin kraft gennem sin evne til at gøre andre kraftfulde.

Er det ikke ligesom os lærere? Vi skal vække mulighederne i børnene - og vi får vores kraft (og energi), når vi kan se, at vi gør andre kraftfulde.

Artiklen fortsætter under banneret

Shining eyes

Når Benjamin Zander vil se, om det, han gør, “virker”, kigger han på musikernes øjne. Hvis de har shining eyes har han vækket dem og gjort dem kraftfulde. 

Shining eyes - et succeskriterie…

Og lige netop dét oplevede jeg i dansk i går

Jeg har midlertidigt overtaget en 9. klasse på ubestemt tid. Det er sidste år for dem, og jeg lægger alle krafter i at pudse deres viden af og ikke bare skøjte hen over forskellige genre, men gå i dybden. Efter at have analyseret en sci-fi novelle i forum (klassesamtale), skal eleverne nu være mere selvstændige i analyse og besvarelse af spørgsmål til romanen De hvide mænd af Kenneth Bøgh Andersen.

Spørgsmålene til romanen har jeg lagt på Google Drev. Jeg bad eleverne kopiere spørgsmålene og dele et dokument, de kunne samarbejde i. (Spørgsmålene skulle laves i små grupper på tre - og klassen havde ikke tid i skolen til at gøre det færdigt.)

Shining eyes i dansk

Næste dag kommer tre piger hen til mig - med shining eyes. De fortalte, at de havde samarbejdet i Drev. Den ene pige havde skrevet først, det ser pige nr. 2 da hun åbner dokumentet senere - og på samme tid kommer pige nr. 3 på Drev - og så kan de se, hvad den anden skriver live. Og de kunne skrive til hinanden i dokumentet. Gruppens svar blev fyldstgørende og tekstnære.

De grinede, snakkede i munden på hinanden og strålede, da de fortalte mig det. Google Drev gav dem shining eyes. De var vækket - og didaktikken havde gjort dem kraftfulde.

(Der var selvfølgelig også en gruppe, der så en anden fordel i “samarbejdet” i Drev. På et spørgsmål om, hvordan hovedpersonen, Edwin, ser ud, havde første elev skrevet i det fælles dokument: Perfekt. Det så de to andre i gruppen ikke grund til at uddybe;) Men måske det kommer;)

En ting er sikkert - når mine elever får shining eyes - får jeg kraft og energi.

 

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.707 andre er allerede tilmeldt

It-netværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for it i folkeskolen. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.080 andre er allerede tilmeldt