Blog
0   3

Sæson for æbler

Abonner på nyt om Folkeskolens madkundskabsrådgiver i dit personlige nyhedsbrev.


Jeg har for første gang fået virkelig mange æbler. Så eleverne og jeg har skrællet, snittet ordnet og fyldt fryseren med æbler. Og hold da op, det tager lang tid, når man også lige skal hjælpe med dej til boller for første gangs bagere og æblesalat med speltkerner. Men en dejlig fornemmelse, når fryseren åbnes.

Godt materiale

Vi har arbejdet med materialet fra GoCook om ”Det store æbleshow”. Det er et godt materiale om forskellige æbler, smag, og hvad æblerne bliver brugt til.

Artiklen fortsætter under banneret

Jeg er dog ikke vild med opskriften på æblebollerne, hvor eleverne skal lune kærnemælk. Kærnemælk, der bliver lunet, skiller bare med det samme, og det ser mærkeligt ud. Det er også rigtig svært at forklare eleverne, at det er godt nok, bare det ikke er for varmt. Men bollerne blev gode.

I dag har eleverne bagt boller efter en grund opskrift fra Madkundskabsbogen og lavet æblekage efter opskriften på GoCook med rugbrødskruns. Det er godt, og de fleste kunne lide det, selvom det var anderledes end det de plejer at få.

Flødeskum og smør

Ud af fire grupper lykkes det to at piske fint flødeskum.

To hold fik pisket for meget, men jeg nåede lige at stoppe dem, inden de smed det ud.  De piskede lidt ekstra, og jeg viste dem, hvordan smørret kunne samles sammen og skylles ud under koldt vand. Det blev det fineste smør. Og som en af pigerne sagde: ”Hold da op, det smager godt, det her smør”. Der var heldigvis ekstra fløde i køleskabet til mandagsholdet, så skal jeg bare lige huske at købe lidt ekstra.

De næste gange står den på æbleflæsk, æblekage med grams, pizza med æbler og så skal der gemmes æbler, som måske kan bruges med madkamps temaet ”Brug knolden”.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Ernæring og sundhedsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for madkundskab, sundhed og ernæring. I samarbejde med Foreningen for madkundskab.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
4.327 andre er allerede tilmeldt