Blog
0   25

Lejrture er en vigtig del af relationsarbejdet

Abonner på nyt om Folkeskolens danskrådgiver i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

"Kære Trine og Jonas. Tak for skønne, glade billeder fra København. Tak for at give ungerne sådan en fantastisk tur. Vi fik en begejstret og træt dreng hjem. Og tak for i det hele taget at lave rigtig god skole for ungerne”.

Foto: Flickr.com/woodley

 

Jeg er netop hjemvendt efter tre dage i København med hele vores 8. årgang. 60 elever og seks lærere har besøgt hovedstaden med alt det fantastiske denne skønne by kan tilbyde.

Ovenstående mail fra en forælder efter turen forstærker min overbevisning om vigtigheden ved lejrture.

Artiklen fortsætter under banneret

Relationerne bliver dyrket på en helt anden måde både elever, lærere og kollegaer imellem.

For tre år siden prioriterede vores skole ikke lejrture. Økonomien var simpelthen ikke til det. Heldigvis er der igen fundet midler, og hvor er det vigtige dage, timer og minutter med eleverne. At få lov til at være sammen med sine elever på en anden måde end blot den almindelige daglige undervisning i klasselokalet er ubeskrivelig værdifuld.

 

Relation før læring

Mange undersøgelser vedr. elevers trivsel og læring peger på vigtigheden i den gode relation lærer og elev imellem. Relationen skal være på plads inden læringen kan finde sted. Lejrture er én af mange nøgler til relationsarbejdet.

Hvor er det en gave, at have så mange intense timer med fokus på det sociale og umiddelbare samvær, og hvor det faglige kommer mere i baggrunden.

At forældrene så oven i købet også kan se og påskønne ens arbejde er endnu en gevinst ved disse ture.

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.179 andre er allerede tilmeldt