Håndværk og design
3   16

DLF: Tiden er kommet til mere praksisfaglig undervisning

Kun 18 procent søgte sidste år ind på en erhvervsuddannelse efter folkeskolen. Regeringen har sat et mål om 25 procent. Danmarks Lærerforening mener, at vejen frem er øget fokus på praksis og anvendelsesorientering i de ældste klasser.

Formand for uddannelseudvalget i DLF, Jeanette Sjøberg, kom i Børsen i går med en række foreslag til, hvordan man kan få flere til at søge erhvervsuddannelserne.

"Vi foreslår for det første, at man øger fokus på praksis- og anvendelsesorientering i de ældste klasser og dermed får en bedre balance mellem de boglige og de praktiske kundskaber", skriver hun.

Artiklen fortsætter under banneret

Hendes tre øvrige forslag går på at give bedre mulighed for at eleverne kan afprøve fag og emner efter deres motivation og interesse. At alle unge skal have ret til vejledning, som er planlagt og udført i et samarbejde mellem vejledere og lærere. Og endelig peger hun på en styrket kommunal folkeskole-10. klasse. Hun opfordrer til, at man respekterer de unges frie valg af uddannelse.

"De seneste mange års ensidige fokus på snæver faglighed og målbare resultater i folkeskolen har betydet, at både skolen og eleverne har haft øget fokus på en boglig tilgang til fagene. Tiden er kommet til, at vi skruer op for en mere praktisk og anvendelsesorienteret måde at tænke faglighed i folkeskolens ældste klasser. Til gavn for elevernes udbytte af undervisningen. Og for at sikre, at flere elever i fremtiden vælger en erhvervsuddannelse efter folkeskolen".

 

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Håndværk og designnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Foreningen for håndværk og design.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
4.208 andre er allerede tilmeldt