Blog
0   3

Tidsskrift med tema om unges literacy

Abonner på nyt om Nationalt Videncenter for Læsning i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Så er det nye nummer af Nationalt Videncenter for Læsnings tidsskrift udkommet. Temaet er denne gang: Unges tekstverdener og alle artikler kan downloades ganske gratis fra centerets hjemmeside.

Så er det nye nummer af centerets tidsskrift Viden om Literacy udkommet. Temaet er denne gang: Unges tekstverdener

Med temanummeret præsenterer centeret noget af den nyeste forskning og udvikling inden for literacyudvikling i udskoling, på ungdomsuddannelser og i overgange mellem disse.

Læs tidsskriftet her

Fra PISA til fordybelseslæsning

Artiklen fortsætter under banneret

Læseren tilbydes bl.a. indblik i unges læseudvikling efter PISA, unges udvikling af skriveridentitet, læreres modellering og notatteknik i undervisningen. Desuden diskuteres inddragelse af multikulturel ungdomslitteratur, rammer for peer-feedback, og om unge overhovedet kan fordybe sig i læsning, når de konstant er online.

Tidsskriftet illustreres af en portrætserie, hvor ti 1.g-elever lukker os ind i deres tekstverdener ved at fortælle om, hvornår de lykkes bedst med at skrive og læse i gymnasiet og i fritiden.

Alle døre står åbne for unges literacy langt ind i voksenlivet, men skole og uddannelse spiller en afgørende rolle. De unge er på vej, nogle på trods og alle på tværs af tekstverdener og uddannelsesinstitutioner.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.261 andre er allerede tilmeldt