Ordblind/læsesvag
0   16

Pris til de ordblindes svar på ’The Incredibles’

Tordag eftermiddag blev Alineas Læremiddelpris uddelt ved en stor reception i Københavns indre by. Fire forfattere løb med prisen, der har gjort en kæmpe indsats med at lave et nyt, moderne og appellerende læremiddel til ordblinde, som allerede nu er ude at gøre en kæmpe forskel for flere tusinde elever.

I 2013 udgav Alineas søsterforlag Alfabeta bøgerne 'Fonologik 1 og 2' - et læse/stave-materiale til voksne ordblinde. Tre år senere udgav Specialpædagogisk Forlag, som nu er overtaget  af Alinea, serien 'Fingernemt', som er  et indskolingsmateriale til ordblinde elever. Og i 2018 har Alinea udgivet serien 'Ord', et mellemtrinsmateriale til ordblinde.

Bag alle disse udgivelser går to skikkelser igen, nemlig Mikael Højbjerg og Thomas Mose. De to er blevet kaldt ordblindeundervisningens superhelte og rockstjerner, men de har ikke været alene om at lave Ord.

Artiklen fortsætter under banneret

Det materiale er fire forfattere, som med forlagets ord alle er superhelte: Birgit Dilling Jandorf, Inga Thorup Thomsen, Mikael Højbjerg og Thomas Mose. Læremiddelprisen på 25.000 kroner deles de fire forfattere om.

Alineas Læremiddelpris blev indstiftet i 2015 for at skabe opmærksomhed omkring vigtigheden af, at der udvikles nye engagerende læremidler og for at hædre dem, der gør en indsats for at få det til at blive til virkelighed. Forlaget håber, at prisen er med til at inspirere folk med en forfatterspire i maven til at lade spiren vokse.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Specialpædagogiknetværket er for alle, der interesserer sig for eller arbejder med undervisning af børn og voksne med særlige behov. I samarbejde med Tidsskriftet specialpædagogik

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.519 andre er allerede tilmeldt