Kun tre af de prisvindende forfattere havde mulighed for at deltage ved dagens prisoverrækkelse.

Pris til de ordblindes svar på ’The Incredibles’

Tordag eftermiddag blev Alineas Læremiddelpris uddelt ved en stor reception i Københavns indre by. Fire forfattere løb med prisen, der har gjort en kæmpe indsats med at lave et nyt, moderne og appellerende læremiddel til ordblinde, som allerede nu er ude at gøre en kæmpe forskel for flere tusinde elever.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I 2013 udgav Alineas søsterforlag Alfabeta bøgerne 'Fonologik 1 og 2' - et læse/stave-materiale til voksne ordblinde. Tre år senere udgav Specialpædagogisk Forlag, som nu er overtaget  af Alinea, serien 'Fingernemt', som er  et indskolingsmateriale til ordblinde elever. Og i 2018 har Alinea udgivet serien 'Ord', et mellemtrinsmateriale til ordblinde.

Prisvinder: At lave et læremiddel kan ikke anbefales

Bag alle disse udgivelser går to skikkelser igen, nemlig Mikael Højbjerg og Thomas Mose. De to er blevet kaldt ordblindeundervisningens superhelte og rockstjerner, men de har ikke været alene om at lave Ord.

Det materiale er fire forfattere, som med forlagets ord alle er superhelte: Birgit Dilling Jandorf, Inga Thorup Thomsen, Mikael Højbjerg og Thomas Mose. Læremiddelprisen på 25.000 kroner deles de fire forfattere om.

Alineas Læremiddelpris blev indstiftet i 2015 for at skabe opmærksomhed omkring vigtigheden af, at der udvikles nye engagerende læremidler og for at hædre dem, der gør en indsats for at få det til at blive til virkelighed. Forlaget håber, at prisen er med til at inspirere folk med en forfatterspire i maven til at lade spiren vokse.

Pris til læremiddel til et ikke-eksisterende fag

Powered by Labrador CMS