Blog
0   32

Når læreren (ikke) brænder for sit fag

Abonner på nyt om Folkeskolens idrætsrådgiver i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Hvert år er det ofte svært at få fagfordelingen til at gå op. Ud over medarbejdernes egne ønsker og kompetencer, så skal ledelsen også tage hensyn til, at fagene er dækket af linjefagsuddannede lærere. Dette betyder, at man som lærer kan komme i klemme i en kabale, som skal gå op i den sidste ende.

Foto: Pixabay.com/google

 

Vi kender det fra mange forskellige sammenhænge. Vi præsterer bedre, hvis vi brænder for det, vi laver. Det kan ikke skjules, hvis vi mildest talt bliver pålagt at undervise i et fag, som vi ikke selv har ønsket. Ét er egne ønsker  til evt. andre fag – noget andet er manglende kompetencer til at kunne udføre arbejdet tilstrækkeligt. Dette kommer der sjældent noget godt ud af.

For hvor er det vigtigt, at en lærer kommer med en lyst til at lære fra sig. Det smitter af på eleverne med det samme.

Artiklen fortsætter under banneret

En mekanisk undervisning er på ingen måde fordrende for hverken eleverne eller læreren selv.  

 

Den anderledes arena

Idrætsfaget skiller sig ud fra de boglige fag, da vi er i en helt anderledes arena. I de boglige fag, føler jeg, man nemmere kan adaptere ny undervisning ind i en færdig ramme, som kan trækkes med sig fra andre fag.

Idræt er bare nyt land for mange, og faget har en ramme, hvor man hurtigt kommer på glat is, hvis ikke man kender rummet og faldgruberne.

Idræt kan være et ret så polariserende fag – også for lærerne. Enten kan man lide det – eller også kan man ikke.

Her har faget en særlig udfordring, for den undervisning, som eleverne har krav på, er måske den mest sårbare i skoleregi, hvis ikke der er en engageret og fagkompetent lærer, der træder ind i arenaen!

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Idrætsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.133 andre er allerede tilmeldt