Blog
0   3

Hvordan passer forældrene på sig selv – og dermed børnene?

Abonner på nyt om Skolesocialrådgiver om delebørn i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Jura kan ikke afgøre, hvilket samarbejde forældre skal opnå. Det kan kun en god proces – selv om den kan være svær.

Det er måske forsimplet udtrykt: Men alle vinder, når forældre bliver i stand til at opbygge et konstruktivt, ligeværdigt og stabilt samarbejde!

- Både børnene, begge forældre, familiens netværk, skolen med flere … Sjældent er nogen tjent med, når en fastlåst konflikt skal løses med juraen. For nogle år siden hørte jeg en af landets førende familieadvokater sige, at der i virkeligheden er mere brug for, at forældrene køber rundstykker og sætter sig og får en god snak med en familierådgiver - frem for at advokaten sættes på sagen. Tankevækkende udsagn fra en advokat på åben skærm!

Artiklen fortsætter under banneret

Men hvordan er det lige, man som forældre opnår det gode samarbejde? Det er noget af det, som har optaget mig allermest. Derfor har jeg skrevet en del om faldgruber og forhindringer på vejen mod det gode samarbejde. Og ikke mindst om succesfulde måder at nå i mål. Til inspiration indsætter jeg uddrag fra min bog "Det næstbedste - når far og mor ikke bor sammen".


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Specialpædagogiknetværket er for alle, der interesserer sig for eller arbejder med undervisning af børn og voksne med særlige behov. I samarbejde med Tidsskriftet specialpædagogik

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.439 andre er allerede tilmeldt