Blog
1   5

Pride og kristendomskundskab

Abonner på nyt om Hans Krab Koed i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Priden i Kbh. er netop afsluttet. Gad vide hvor det har været et tema i religionsundervisningen?

Religion og homosexualitet er et oplagt emne, da religion i høj grad bærer et stort ansvar for stigmatisering af homoer og LGTBI-personer.

Flere analyser i andre lande viser, at selvmordsraten er højere for unge homoer med religiøs baggrund.

I Danmark er problemet nok ikke så stort, da vi ikke er så påvirket af religion længere, med mindre man er ung og af anden etisk herkomst. Men hvem ved og forstå fx, at homosexualitet kan forenes med islam. Hvordan kan det begribes rent teologisk.

Det er jo også ret nyt, at homoer kan blive ægtepar i Danmark. Tidligere kunne man slet ikke forestille sig den situation. Noget af det samme gør sig gældende for andre religioner i dag. Der er det også utænkeligt. Det er det stadig også ifølge mange lærebøger. Men der findes faktisk homoer som anser sig selv for rettroende muslimer. De er få, og de har sammen med unge med anden etnisk baggrund en forening Sabaah, som støtter op om deres kamp for ligestillingen.

Artiklen fortsætter under banneret

Kristendomskundskab kunne passende levere lidt normkritik vedr. kønsroller. Få hjælp til at tolke og læse koranen på en ny måde, ligesom vi i dag læser biblen i et andet lys, end da jeg var ung.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Religionsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Religionslærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.112 andre er allerede tilmeldt