Uskolet

Læreruddannelsen er altså totalt attraktiv

Optaget på landets læreruddannelser er stagneret, og antallet kan slet ikke dække behovet ude på skolerne. Her kommer Uskolets bud på en opdateret markedsføring af læreruddannelsens attraktioner.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

¤ Prøv at abstrahere fra det faktum, at de fleste, der tager læreruddannelsen, faktisk ender med at blive lærere.

 

¤ Du får lige så meget i SU om måneden som studerende på prestigefyldte uddannelser som psykologi eller pilot.

 

¤ Du kommer til at studere på imponerende store professionshøjskoler, som snart bliver fusioneret til endnu større.

 

¤ De har alt muligt sejt nede i kemilokalet.

 

¤ Du kommer til at møde ligesindede, som også spiller i et indierockband og har lige så urealistiske ambitioner med det.

 

¤ Tænk på, at blandt fx sygeplejersker og mineryddere er der formentlig endnu flere, der får stress.

 

¤ Man hører det ikke så tit, men var du klar over, at lærere faktisk har lange ferier?

 

¤ Samtlige, du møder, har den nøjagtige løsning på, hvordan alting burde være i den danske folkeskole, det er bare drøninspirerende.

 

¤ Fredagsbar har sidste udskænkning søndag formiddag.

 

¤ Du får en unik mulighed for at præge næste generation, fx om hvad de skal mene om FC Midtjylland.

 

¤ Du lærer en masse spændende teorier om læring og didaktik, som du får lejlighed til at prøve af på børn, der ikke hører efter.

 

¤ Du opnår bedre forståelse for dine fremtidige elever, når du som lærerstuderende selv har prøvet at plage om at spille rundbold.

 

¤ Du får lov at arbejde med kridt. Kridt er fedt. Kridt er 65 millioner år gammelt. Det er længere end den nuværende regering har siddet.

 

¤ Det er så fint med jura og medicin som dine andre prioriteter, men så skulle du nok have haft lidt mindre fravær på gym, ikke?

 

¤ Du skal ikke være bange for at droppe ud. Hvis udviklingen fortsætter, kan du såmænd sagtens blive lærer uden en læreruddannelse.

 

 

 

Uskolet er Folkeskolens bagside med satire, som ikke umiddelbart går meget op i fakta. Skulle enkelte navne, hændelser eller undervisningsministre alligevel føles bekendte, er man velkommen til at tro, hvad man vil.