Blog
1   13

Ny lærer: Skab relationerne først

Abonner på nyt om Folkeskolens historie- og samfundsfagsrådgiver i dit personlige nyhedsbrev.


Som ny lærer oplever du måske, at der kan være meget at se til. Er du klasselærer, er der endnu mere. Husk, at trivsel går forud for læring.

Du står i din klasse og har allerede nu taget fat på skoleåret. Mange nye lærere synes, at det kan være en stor mundfuld at skulle forholde sig til årsplaner, nye kollegaer, nye elever samt alt det løse. Det er det også, og derfor skal du tage ét skridt ad gangen i videst muligt omfang.

Det første handler om lærer/ elevrelationer. Brug tid på at skabe gode relationer til dine elever med lege, ture, øvelser eller lign. Din årsplan løber ingen vegne endnu, og du vil desuden opleve, at du kan nå væsentlig længere med din klasse, hvis relationerne mellem dig og dine elever er på plads. Ideelt set, kan du også på sigt opnå et bedre forældresamarbejde ud fra devisen, at glade børn giver glade forældre og omvendt. Dette er naturlig et forenklet billede af en til tider kompleks lærervirkelighed. Det ved jeg, men tilgangen holder. Trivsel før læring. Med trivsel følger tillid mellem dig og dine elever, og den kommer du langt med. Også når der opstår konflikter, hvilket sker fra tid til anden.

Artiklen fortsætter under banneret

Team på banen

Involver dit team, så I kan være sammen om klassen eller årgangen. Det er helt essentielt, at du ikke står alene. Det er en klar fordel for alle parter, hvis der ligger en tydelig strategi om trivsel. Det gør der på mange skoler. Fortæl også gerne både elever og forældre, hvad du har tænkt dig. Det skaber gennemsigtighed, og det giver ro på bagscenen. De fleste forældre er med på, at deres barn lærer bedst, når det trives.

God sensommerdag derude.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Historie- og samfundsfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for de to fag. I samarbejde med foreningen Falihos.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
6.618 andre er allerede tilmeldt

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
17.372 andre er allerede tilmeldt

Religionsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Religionslærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
4.265 andre er allerede tilmeldt