Debat
0   1

Græskar er ikke kun til spas

Mangler du fagligt indhold til dine timer i madkundskab, eller måske biologi, natur & teknologi eller matematik? Så kan GoCook Smagekassen måske være en idé? Lige nu er mere end 130.000 elever tilmeldt og sidste frist er d. 5. september. 98 % af lærerne vil gerne være med igen!

Mange børn forbinder græskar med den amerikanske tradition halloween. Græskarrene skaber uhygge i gader og stræder i dagene omkring 1. nov. Men græskar kan som bekendt også spises. Det har vi bare ikke tradition for i Danmark. Faktisk synes børnefamilier, at græskar er en svær fætter at tilberede. Så den er dømt ude i de fleste hjem, viser en analyse af Måltidspartnerskabet.

Hvad får I ud af at deltage?

Med årets udgave af GoCook Smagekassen vil vi invitere børnene til at give græskaret et chance. Det er vigtigt i en tid, hvor vi skal lære at sætte mere pris på grøntsager i sæson. Vi tager derfor eleverne med på en rejse til Japan, hvor man spiser græskar, som vi spiser kartofler. Eleverne kommer bl.a. til at eksperimentere med grønne og orange hokkaido-græskar, som de følger fra jord til bord. Smagekassen og det tilhørende undervisningsmateriale vil give eleverne viden om:

  • Græskaret smag, konsistens og tilberedning
  • Græskaret fra jord til bord
  • Græskar og madkultur – fra brugen af græskar i Japan til pumpkinpie og halloween
  • Græskarets biologi – hvorfor er græskar bær? Og hvad er en squash?
  • Græskar i matematikken. Danmarks største græskar: Beregn rumfang og omkredsen af dit græskar.
  • Hvilke retter de kan pimpe med græskar: Fra hokkaidosuppe til risotto.

Materialet vil som altid være spækket med en masse undersøgende opgaver og relevante undervisningsfilm og illustrative billeder. Der vil være nok materiale til 4-8 undervisningsgange.

Artiklen fortsætter under banneret

Vores evaluering fra GoCook Smagekassen sidste år viser blandt andet, at op til 94% af lærerne mener, at materialet hjælper dem med at give eleverne køkkenfaglige kompetencer, nye smagsoplevelser og viden om sundhed. Sammenlagt mener 96% af lærerne desuden, at Coop Skolekontakten er en troværdig el. meget troværdig uformel leverandør af undervisningsmaterialer.

 Læs mere om smagekassen på skolekontakten.dk


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Ernæring og sundhedsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for madkundskab, sundhed og ernæring. I samarbejde med Foreningen for madkundskab.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
820 andre er allerede tilmeldt