Debat

Cph Pride 2018

FLF og KLF til Priden

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I lørdags deltog Frederiksberg Lærerforening og Københavns Lærerforening i Copenhagen Pride Paraden. En god og festlig lejlighed til at slå et slag for mangfoldighed i skolen og som sædvanlig en rigtig god oplevelse for alle, der var med.

Kristine Falgaard, formand for Frederiksberg Lærerforening, siger: ”Vi blev rigtig godt modtaget af de folk, vi mødte under paraden. Vi havde postkort og blyanter at dele ud med budskabet ”i skolen er der plads til alle” – og det var folk glade for.”

Hun fortsætter: ”For mig er der to gode grunde til, at vi er med i Prideoptoget. Den ene er at fortælle alle nuværende og kommende elever i folkeskolen, at der er plads til dem, som de er. Som lærere og børnehaveklasseledere ved vi jo, at trivsel og tryghed er en væsentlig del af fundamentet for, at man lykkes i livet og skolen. Hvis vi kan hjælpe til at skabe en positiv oplevelse hos eleverne om, at der er plads til alle, og hvis vi kan hjælpe bare en enkelt LGBT+ elev med at føle sig bedre tilpas i skolen, så er vi lykkedes med noget. Men det handler jo også om skolen som en mangfoldig arbejdsplads. Vi ved, at op mod 40 % af LGBT+ personerne på det danske arbejdsmarked ikke føler, de kan være åbne omkring bl.a. deres seksualitet. Det er ikke godt nok. I skolen – og på arbejdsmarkedet – skal der være plads til alle.”

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Det anslås, at der deltog ca. 40.000 i årets Pride Paraden – og at der var 250.000 tilskuere på ruden. Det er tredje gang, at FLF deltager.