Job&karriere Ny lærer
0   5

Nyansat? Snyd ikke dig selv for dagpenge

Hvis du lige er startet i lærerjob efter en periode på dagpenge, skal du være ekstra omhyggelig, når du udfylder dagpengekort den 24. august.

Som lærer kan man som udgangspunkt ikke gå direkte fra studiet og ud i job. Studiet og SU'en slutter i juni, og kommunerne ansætter først fra det nye skoleårs start i august.

Derfor vælger mange at modtage dagpenge i sommerferien. Er du en af dem, der lige er startet i dit første lærerjob efter en periode på dagpenge, er der god grund til at være ekstra opmærksom den 24. august.

Her skal dit forhåbentligt sidste dagpengekort nemlig udfyldes. Og hvis din første officielle arbejdsdag er efter 1. august, er der god grund til at være omhyggelig.

"Hvis du får løn fra den 1. august, får du dagpenge til og med den 31. juli, der er sidste hverdag i måneden. Starter du senere end 1. august, kan det være, du først får løn senere og dermed kan få dagpenge længere tid", siger teamkoordinator i Lærernes a-kasse Kirsten Arestrup.

Artiklen fortsætter under banneret

Når du udfylder dit dagpengekort 24. august, er det derfor vigtigt, at du oplyser den nøjagtige dato, du har fået løn fra. Det gør du på dagpengekortet ved at svare ja til, at du har haft lønarbejde i perioden og senere tilføje aktiviteten "lønarbejde" de dage, du har fået løn.

"Hvis du er i tvivl om, hvilken dato du får løn fra, kan du altid spørge din tillidsmand eller skoleleder", sigersiger Kirsten Arestrup.

Hvis du er på deltid

Hvis du er blevet ansat i en deltidsstilling med opsigelsesvarsel og er berettiget til supplerende dagpenge, skal din arbejdsgiver underskrive en såkaldt frigørelsesattest.

"Frigørelsesattesten giver dig mulighed for at sige dit arbejde op uden varsel, så du kan tage et ledigt job med flere timer, som du selv har søgt, eller som jobcenteret formidler til dig", forklarer Kirsten Arestrup og tilføjer:

"Du skal sende frigørelsesattesten, så vi har modtaget den senest fem uger efter din første ansættelsesdag, hvis du vil have supplerende dagpenge fra den dag, du er ansat. Vi har også brug for en kopi af din ansættelseskontrakt, så vi kan se, at du er ansat med et opsigelsesvarsel".

Hvis du bliver ansat med fast nedsat tid og ønsker supplerende dagpenge, er det vigtigt, at du fortsat er tilmeldt jobcenteret. Husk at oplyse om din ansættelsesgrad på dagpengekortet også.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Lærerstuderendenetværket er for alle lærerstuderende samt andre med interessere for læreruddannelsen. I samarbejde med Lærerstuderendes Landskreds.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
460 andre er allerede tilmeldt