Blog
3   6

Politisk varm luft i skolekøkkenet

Abonner på nyt om Læreruddannelsens forening for madkundskab i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Regeringen vil oplyse for bedre madvaner!

Sådan lyder overskriften på pressemeddelelsen på Regeringens hjemmeside, der præsenterer den nye regeringsstrategi for mad, måltider og sundhed. Det er velment, når Regeringen tager ansvar for folkesundheden og lancerer en strategi, hvor der også følger en – om end beskeden – pulje penge med.

Men oplysning! Hvorfor ikke uddannelse?

Al erfaring viser jo, at sundhedskampagner kun når til dem, der i forvejen gør det godt. Dem, man dybest set ønsker at ramme med den slags tiltag, er lige præcis dem, man aldrig når.

Men uddannelse med start i folkeskolen er for alle, og faget madkundskab kan blandt andet medvirke til at gøre eleverne i stand til at træffe begrundede valg i forhold til mad og sundhed.

Artiklen fortsætter under banneret

Undervisningsministeren påpeger, at madkundskabsfaget er blevet kvalificeret på baggrund af følgende formulering i strategien: "Skoler kan indarbejde mad og måltider i de faglige aktiviteter for eksempel i madkundskab og øvrige fag i skolen"

https://www.folkeskolen.dk/640328/regeringen-indfoerer-nyt-sundhedsmaerke-for-skoler

Det mener jeg nu nok er en overfortolkning. Hvorhenne i den formulering er der muligheder, der ikke fandtes i forvejen? Og formuleringen kvalificerer da i sig selv ikke madkundskabsfaget spor…

I stedet skulle man have sat fokus på faget madkundskabs potentiale i forhold til sundhed på anden vis. Mad og sundhed er et af fagets fire kompetenceområder, så hvorfor ikke satse på uddannelse frem for oplysning og give bedre betingelser for faget i skolen i form af fx obligatorisk undervisning på flere klassetrin og flere lærere med undervisningskompetence i faget?


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Ernæring og sundhedsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for madkundskab, sundhed og ernæring. I samarbejde med Foreningen for madkundskab.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
813 andre er allerede tilmeldt