Blog
6   18

Læringsplatforme og tidsrøveri

Abonner på nyt om Folkeskolens madkundskabsrådgiver i dit personlige nyhedsbrev.


På skolerne i min arbejdskommune indførte man for tre år siden en læringsplatform. Alle lærerne kom på kursus i tre dage. Læringsplatformen var under udarbejdelse, så vi famlede os frem og faldt i det ene hul efter det andet. I løbet af skoleåret – måske ret hurtigt – arbejdede vi mindre og mindre på platformen.

Da vi kom efter sommerferien, havde platformen skiftet navn, men vi arbejdede troligt videre, og mange tænkte, det går over.

Efter den næste sommerferie var platformen fusioneret med en anden platform – og igen skiftet navn. Mange fik associationer til ”De grå mænd – tidsrøverne”, der kommer og stjæler alt vores tid.

Artiklen fortsætter under banneret

Igen arbejdede vi lidt videre, men hen på skoleåret fik vi besked fra højeste sted om, at nu måtte vi gerne stille platformen i bero.

Nu skal det være.

Efter denne sommerferie er der sat stort ind. Den sidste fredag i uge 32 var hele dagen afsat, og de næste to mødedage er afsat. Nu lige om lidt skal der ligge én årsplan, og lidt efter skal der ligge årsplaner for alle fag og alle klasser.

Bagefter begynder vi med næste step. Mål, forhåndsvurdering m.m. Jeg har 45 børn til madkundskab, og 65 børn i 4. klasse til andre fag. Jeg kender 6.klasseeleverne fra håndværk og design sidste år. 4. klasseeleverne kender jeg slet ikke. Det er svært at forhåndsvurdere elever, man ikke kender. Og med 25 børn på én gang i køkkenet kan jeg ikke holde øje, vurdere og huske, hvem der gjorde hvad. Kun dem der kaster med mel kan øjeblikkelig huskes.

Jahatten på.

Er den ”nye” platform, så helt færdig? Nej, det er den ikke. Der dukker hele tiden småfejl og irritationsmomenter op. Jeg kan for eksempel ikke kopiere en årsplan i madkundskab fra sidste år og arbejde videre med den. Platformen kan kun kopiere hvert forløb for sig, og i madkundskab har jeg mange små forløb. Det tager en krig at kopiere et forløb ad gangen. Portalen, vi arbejder med, kan heller ikke arbejde sammen med den læringsportal, som vi benytter mest. Noget med ophavsrettigheder. Så de undervisningsforløb, der er gjort helt færdige med mål og evaluering på den ene portal, kan ikke bruges i den anden platform.

Men på 4. år har vi naturligvis Ja-hatten på. Men den har snart mere end tre buler.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Ernæring og sundhedsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for madkundskab, sundhed og ernæring. I samarbejde med Foreningen for madkundskab.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
4.318 andre er allerede tilmeldt

It-netværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for it i folkeskolen. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
11.487 andre er allerede tilmeldt