Blog
1   4

Når håndværk-og-design-lokalet ikke spiller max

Abonner på nyt om Folkeskolens håndværk og design-rådgiver i dit personlige nyhedsbrev.


Da faget håndværk og design kom til, lavede vi vores lokaler om selv. Det har fungeret ok. Men ok er ikke godt nok.

Da håndværk og design kom til, var der mange delte meninger om dét. Det er der i den grad stadig. Der var også mange udfordringer forbundet med det nye lokale. Det er der også stadig. Mange virksomheder har tjent mange penge på at lave nye håndværk og design lokaler rundt omkring i landet.

Hos os gjorde vi det selv. Da det nye fag kom, gik en kollega og jeg i gang med at ændre vores faglokale. Vi fik timer til at rydde ud, og lave nye praktiske løsninger i samarbejde med vores gode pedeller. De gamle håndarbejde - og sløjdlokaler blev til et samlet håndværk og designlokale. 

Artiklen fortsætter under banneret

Det er virket ok i nogle år. Men også kun ok.

Erkendelsens time

For i vores iver efter at få de nye lokaler til at fungere, og i at få det nye fag op at køre, tænkte vi ikke så meget over pladsen i den tekstile del af faget. Vi vidste det var trangt, men vi tænkte vi klarer det! Vi planlægger os ud af det!

Vi har klaret det. Vi har planlagt os ud af den trange plads i tekstilværkstedet. I flere år.

Men. Vi er nået til en erkendelse. For selvom vi virkelig har forsøgt, at få lokalerne til at fungere max i undervisningen, har vi erkendt, at det ikk er optimalt for elevernes læring. For hvis vores elever skal have de aller bedste forudsætninger for at lære, at arbejde med tekstiler, så kræver det mere plads.

Nye gamle lokaler

Da der skete en anden rokade af lokalerne på skolen, er vi nu igang med at flytte tekstilværkstedet tilbage i det gamle håndarbejde. For dér er der plads. Plads til at fordybe sig i tekstilets og symaskinens forunderlige verden, plads til at læreren kan undervise optimalt, uden af være begrænset af lokalets funktionalitet.

I håndværk og design kommer der selvfølgelig stadig til at være en tekstilafdeling, hvori der skal stå en række ældre symaskiner. Lokalet skal vi bruge i de forløb, hvor eleverne skal blande materialerne - når de har lært at bruge dem oppe i tekstilværkstedet.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Håndværk og designnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Foreningen for håndværk og design.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
4.207 andre er allerede tilmeldt