Debat

Bootcamp blev en stor succes

I løbet af sommeren har 11 unge brugt 10 dage af deres ferie på at blive klogere på dansk og matematik, i et samarbejde mellem Brøndby Strand skole, Edulab, Brøndby Kommune og Brøndby strand projektet

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Det var 11 glade unge mennesker fra 6. og 7. klasse på Brøndby Strand Skole, som lørdag d. 14. august fik overrakt beviser for, at de har gennemført sommerens bootcamp i Brøndby Strand.

Bootcampen er et kombineret tilbud, hvor de unge bruger ti dage af deres sommerferie på at blive bedre til dansk og matematik samt styrke deres sociale færdigheder. 

Michael Buch Barnes, der er både formand for Brøndby kommunes idræts- og fritidsudvalg og formand for Brøndby Boligselskab, overrakte diplomerne og gav de unge et par ord med på vejen:

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

”Jeg er rigtig imponeret over, at der hver dag i ti dage møder 11 unge mennesker op, for at bruge sommerferien på dansk, matematik og ikke mindst, det at bygge bro mellem uddannelse og dannelse. Det viser, at ungdommen i dag vil engagere sig og dygtiggøre sig – og det kan man jo som politiker kun blive glad af. Bootcamp er i den grad noget, vi gerne vil bakke op om fra Brøndby kommune, men så sandelig også fra boligorganisationerne. Årets bootcamp viser, at der er en stor lyst til at holde skolekundskaberne ved lige og opdyrke nye venskaber og sociale færdigheder. Det glæder mig hver gang vi i den almene sektor kan gå forrest og vise, at vi tager fremtiden alvorligt. Samarbejdet mellem kommunen, skolen og den almene sektor viser, at den almene sektor stadig er en vigtig del af vores velfærdssamfund.” Siger Michael Buch Barnes med tilfredshed.

Glad skoleleder

Konstitueret skoleleder fra Brøndby Strand Skole, Rikke Rubek, er også glad for bootcampen. ”Vi oplever, at sceneskiftet fra klasselokalet til andre omgivelser kan betyde rigtig meget for den enkelte elev. Samtidig bliver samarbejdet omkring børnene stærkere, når der er flere kræfter, som byder ind fra forskellige vinkler. Der har været en positiv stemning fra lærerne i forhold til at anbefale de enkelte unge at bruge en uge af deres ferie til at styrke deres faglige niveau. Det gavner børnene, og det bliver lettere for lærerne at løfte effekten af undervisningen efterfølgende, så det er vist det, man på moderne dansk kalder en win-win situation”.

Brøndby Strand Skole er allerede rigtig gode til at løfte effekten af undervisningen. Nationale tal fra Ministeriet for børn, undervisning og ligestilling viser, at Brøndby Strand Skole er den folkeskole på Sjælland, der har den højest målte undervisningseffekt, det gælder også i forhold til privat- og efterskoler.

Dannelse og uddannelse

Brøndby kommunes borgmester Kent Max Magelund glæder sig også over et øget samarbejde omkring uddannelse ” Det var et ønske fra Brøndby kommune, at der kom et større fokus på uddannelse, da der skulle laves en ny boligsocial helhedsplan i Brøndby Strand. Bootcampen er et af de konkrete resultater af den nye retning, og vi er meget tilfredse med at se, at den er kommet så godt fra start.”

Men Bootcampen har ikke kun handlet om at løfte eleverne i dansk og matematik. De unge har også fået styrket deres tro på sig selv ved at blive udfordret på forskellig vis. De har fx været i klatreskoven i Roskilde, hvor de – iført sikkerhedsline og styrthjelm – fik luft under vingerne og kom helt ud i tovene.

Kent Max Magelund ser heller ikke kun Bootcampen som en skolelejr, ”Det handler om uddannelse, men i den grad også om dannelse - at få et større kendskab til det samfund man lever i og er en del af. De unge vi har skal have mange værktøjer med i deres rygsæk, hvis de skal kunne navigere i et samfund, der konstant forandrer sig.” slutter Kent Max Magelund

Bootcampen blev gennemført som et samarbejde mellem Brøndby Strand skole, Brøndby kommune, Edulab og matematikfessor samt det boligsociale sekretariat i Brøndby strand der er et samarbejde mellem 9 boligafdelinger i området.