Debat

Ny ledelse i DLF

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Den nuværende ledelse løser ikke fagforeningsopgaven godt nok. En fagforenings opgave er først og fremmest at sikre medlemmernes løn- og arbejdsforhold. Vores arbejdsgiver - kommunerne - tænker: 'Hvordan får jeg mest muligt arbejde ud af de ansatte, som jeg betaler løn til?' Det er der ikke noget mærkeligt i. Sådan skal en arbejdsgiver tænke.

Det mærkelige er, at ledelsen i DLF tilsyneladende ikke ved det. Anni Herfort udtaler ofte, at hun ikke kan tro, at kommunerne vil udnytte muligheden i den nye arbejdstidsaftale for at lade lærerne undervise flere lektioner uden at få samme grad af forberedelsestid som under den nuværende aftale.

En fagforening skal ikke bygge sin strategi på tro, men på viden og erfaring. Den nødvendige viden er tilgængelig. Kommunerne ønskede mere undervisning og mente, at den nuværende automatiske regulering af F-tiden var en hæmsko, som skulle væk. De sagde det selv. Og nu er de ved at gøre det i mange kommuner.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Anni Herfort vidste, at lærerne ønskede forberedelsestiden sikret i den nye overenskomst, for det havde lærerne sagt, da hun spurgte dem. Lærerne havde også sagt, at de var parat til at slås for denne sikring. Lærerne ønsker kvalitet i skolen og ved, at hvis det daglige arbejde med eleverne skal være godt, så hænger det sammen med muligheden for at forberede undervisningen. Denne professionelle viden er baggrunden for, at lærere i flere kommuner har nedlagt arbejdet, fordi politikernes planer har været kvalitetsmæssigt uansvarlige.

Vi har brug for en ledelse, som kan få det bedste ud af en situation som nu, hvor vores arbejdskraft er højt efterspurgt, og hvor lærerne både har sagt og vist, at de vil slås for sikring af kvaliteten og arbejdsglæden.

Det kan den nuværende ikke. Da Anni Herfort mødte strejkende lærere fra Hvidovre på et valgmøde i København, var hendes svar til dem, at det ser meget værre ud i andre kommuner. Underforstået at så skulle de ikke klage. Svaret taler for sig selv. Det hører ikke hjemme i en fagforening.

For medlemmerne på

Ny Holte Skole

Dorte Lange