Anmeldelse Dansk
0   86

Inspirerende læsemateriale

De senere år har danske elever ikke forbedret deres læsning trods daglige læsebånd med stillelæsning, og trods det at læsestrategier har stået højt på den pædagogiske dagsorden. Det vil dette materiale lave om på.

Læs! Læs! Læs!

Fakta


Titel
Læs! Læs! Læs!

Forfatter
Trine May og Susanne Arne-Hansen

Pris
169

Sider
109

Type
fællesbog

Forlag
Dansklærerforeningen


Pris
59

Sider
71

Type
læsescrapbog


Pris
300

Sider
47

Type
lærervejledning

Trine May og Susanne Arne-Hansen er forfattere til "Læs! Læs! Læs!", som består af fællesbog, læsescrapbog og lærervejledning. Materialet er tiltænkt 4. klasse og bygger på den viden, at stillelæsning ikke har den store effekt for elevernes læseudvikling, hvis den ikke ledsages af systematisk undervisning i strategier. Læsestrategier virker kun, hvis eleverne kan overføre dem til deres selvstændige læsning. Dette materiale har som sit primære mål at bygge bro mellem klassens fælles læsning, undervisning i læsestrategier og elevernes individuelle læsning.

Artiklen fortsætter under banneret

Eleverne præsenteres for en række læsestrategier, og lærerne får i flere strukturerede forløb hjælp til, hvordan de stilladserer eleverne, så de får strategierne som en del af deres egen værktøjskasse.

Læsevejledningen til materialet beskriver tre nøglefærdigheder med hensyn til læsning: ordkendskab, læseforståelse og flydende læsning. Eleverne skal lære seks typer læsestrategier, der alle har med de tre nøglefærdigheder at gøre. Eleverne arbejder med strategierne på forskellig vis i fællesbogen og i læsescrapbogen. Derefter prøver de at bruge strategierne, når de læser i deres selvvalgte bøger. Forfatterne kalder det at bygge bro.

"Læs! Læs! Læs!" er et inspirerende materiale for både elever og lærere. Eleverne får gode læseoplevelser, samtidig med at de kvalificerer deres egen læsning. Lærerne får hjælp til den svære opgave, det er at bygge bro mellem undervisningen i klassen og elevernes selvstændige læsning.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.235 andre er allerede tilmeldt