Blog
7   10

Hvem fa'en er NL?

Abonner på nyt om H&D-blokken i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Hvis vi vil tages alvorlig mener jeg, at man laver en kort præsentation – i det mindste når det er en ny lærer og et nyt fag.

Hvem faen er NL?

Så er et nyt skoleår ved at være i gang – og mange elever skal have håndværk og design for første gang, men hvad ved de og deres forældre, egentlig om faget og hvem der skal undervise?

Rigtig mange steder ser jeg at eleverne bare får udleveret et skema, hvor der ud for faget står f.eks. NL. 

Hvem er han og hvad vil han?

Artiklen fortsætter under banneret

De fleste indskolingslærere gør en del ud af at præsentere sig i forbindelse med skolestart, men mit indtryk er at det er lidt mere… sløvt længere op i forløbet.

Herregud kan man indvende – forældrene gider ikke læse en fristil om alt i skolen når deres børn bliver større og slet ikke om perifere fag som håndværk og design.

Hvis vi vil tages alvorlig mener jeg, at man laver en kort præsentation – i det mindste når det er en ny lærer og et nyt fag.

Jeg plejer selv at gøre det nogenlunde ud fra formen:

Hej..

Mit navn er … jeg skal have klassen til..

Faget er en sammensmeltning af de tidligere fag håndarbejde og sløjd og på vores skole er det organiseret på den måde at….

Vi skal i det kommende år blandt andet arbejde med… nogle gange er udgangspunktet måske teknikker andre gange mere design…

Jeg lægger vægt på at eleverne skal bruge både hænder og hoved….

Ser frem til timerne.. Husk praktisk tøj

Vh

Niels

Ovenstående er bare en CIRKA liste som man kan lægge til eller trække fra på. Vigtigst er det at forældrene oplever, at der står et professionelt menneske bagved, som har gjort sig tanker om hvad der skal ske inden man vælter ind i faglokalerne. 

Andre holdninger eller ideer til måder at gøre det på er velkomne som kommentarer her.

God fornøjelse i det nye skoleår!


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Håndværk og designnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Foreningen for håndværk og design.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.183 andre er allerede tilmeldt