David Kosteljanetz er manden bag det nye musikvalgfag på Stavnholtskolen. Han drømmer om at give eleverne en dybere forståelse for musikfaget og glæder sig til at tage imod elever fra Lyngholm og Solvangskolen. Valgfaget har pladser til én klasse.

Furesø: Nyt valgfag i musik udbydes på tværs af skoler

Stavnholtskolen introducerer i disse dage et nyt valgfag med titlen ”Mere end bare musik”. Valgfaget samler elever fra tre skoler og klassetrin. Det er musiklærer og valgfagets ophavsmand David Kosteljanetz, der står for undervisningen.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Når David Kosteljanetz mandag morgen træder ind i musiklokalet på Stavnholtskolen, bliver der spillet på andre tangenter, end der plejer. David Kosteljanetz er manden bag et nyt valgfag, som er døbt "Mere end bare musik". Valgfaget vil fremover blive udbudt til udskolingselever på Stavnholtskolen. Han fortæller, at tanken bag valgfaget er at give udskolingseleverne en dybere forståelse for musikfaget.

"Det gode ved det her valgfag er, at vi får en mere analytisk tilgang til musikken. Og det er muligt, fordi eleverne er ældre. I valgfaget kommer det kreative for alvor i spil. Yngre børn har en intuitiv tilgang til musik, hvor jeg med de ældre børn vil indbyde dem til, at vi forstår, hvorfor vi reagerer, som vi gør på musik", fortæller David Kosteljanetz, der er faglig rådgiver for musiknetværket på folkeskolen.dk. 

  Valgfaget er planlagt til to lektioner om ugen og bliver udbudt på tværs af 7,8 og 9 klasse. David Kosteljanetz glæder sig til at komme i gang med faget:  "Vi skal arbejde med musikteori og komponere sange. Målet er, at eleverne får en teoretisk forståelse af musikken, og at de opbygger dybder i deres emotionelle forbindelse til musik", uddyber David Kosteljanetz. 

Blog: Hvor alle ender mødes

Samarbejde på tværs af skoler

Stavnholtskolens musikvalgfag udbydes til elever på både Lyngholmskolen og Solvangskolen, som ligger i nærområdet. For de elever, der ønsker at være en del af valgfaget kræver det en motiveret ansøgning. Samarbejdet på tværs af skoler er noget, man praktiserer i hele Furesø Kommune.   "Erfaringerne er, at det er nogle utroligt brede udbud af valgfag, vi har, da lærerne har nogle forskellige kompetencer alt efter hvilken skole, de kommer fra", fortæller afdelingsleder for ungemiljøet på Stavnsholtskolen Kasper Kerndrup

Flertal: Alle skal have et praktisk/musisk valgfag i udskolingen

Udfordring med samarbejdet

Det har krævet et ekstra stykke arbejde skolerne imellem at få samarbejdet stablet på benene, og det har haft sine udfordringer, siger Kasper Kerndrup. "Samarbejdet mellem skolerne kræver en meget tæt koordinering mellem skolerne, fordi det kræver noget ekstraordinært, at eleverne selv står for at blive transporteret fra skole til skole. Det gælder både registrering af sygdom, aflyste timer og registrering af fremmøde".  På længere sigt håber Kasper Kerndrup at udvide samarbejdet mellem skolerne, og han kan sagtens forestille sig et samarbejde, der rækker udover valgfagene.

Ny musiklærerformand: "Musik er et benhårdt fag"