Blog
6   1

Hvem har ansvaret, når børn bliver for tykke?

Abonner på nyt om Folkeskolens madkundskabsrådgiver i dit personlige nyhedsbrev.


I Danmark er hvert 5. barn overvægtig, og 70 % af dem forbliver overvægtige, når de bliver voksne. Og tallene vokser kun. Over 50 % af de voksne i Danmark er overvægtige.

At være for tyk kan have alvorlige konsekvenser som mobning/drillerier og psykiske problemer, og der er meget, der kan være svært eller umuligt at deltage i, når man vejer for meget. Senere kan der komme mange følgesygdomme til som hjerte/karsygdomme, diabetes, ledsmerter og andre dårligdomme.

Her har jeg som madkundskabslærer et kæmpe problem. For på den ene side skal børnene lære at anvende madlavningsteknikker og omsætte idéerne til madlavning. Det vil sige, at de skal lære at bage både brød og kager og lave desserter af forskellige slags, og på den anden side skal jeg være med til at passe på disse tykke børn. Jeg har altså også et medansvar.

Artiklen fortsætter under banneret

Jeg har længe gået og grundet på, hvordan jeg løser problemet, men er absolut ikke kommet frem til en løsning. Jeg har igen tænkt på at skrive et brev til forældrene, så hjemmene ved, at der kommer ekstra kalorier på i madkundskab, og så må mor og far spare på kalorie indtaget hjemme i dette skoleår. Men flytter jeg så bare mit ansvar?

Økonomi og planlægning af undervisningen er også i spil, og med 22 elever i 6. klasse, er det at bage en omgang kanelsnegle både en god, billig og lærende aktivitet, som opfylder flere af kompetencemålene. Der kan godt laves sundere kager, men kager, brød og frugt er altså, lige meget, hvordan det bliver vendt og drejet, ekstra kalorier.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Ernæring og sundhedsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for madkundskab, sundhed og ernæring. I samarbejde med Foreningen for madkundskab.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
4.316 andre er allerede tilmeldt
Vind et hotelophold

PUBLICERET - Sinatur -konkurrence 2 D2016-010501 1.0

Så er det sommer, og folkeskolen.dk har sat biografbilletter inkl. tilbehør og et weekendophold for to på et af de lækre Sinaturhoteller på højkant i en sommerkonkurrence. Der kommer nye spørgsmål de næste 2 uger, så følg med og forøg dine vinderchancer.

 Tricks