Blog
0   11

Nu sker der noget!

Abonner på nyt om Tysk og fransk i skolen i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Som det blev stillet i udsigt i juni [www.folkeskolen.dk/638716], er det nu en realitet, at der ligger en handleplan for 2018, hvad angår det Nationale Center for Fremmedsprog. Med initiativ fra såvel Københavns som Aarhus Universitet er man godt i gang med at etablere kontakt til interessenter og netværk på tværs af hele uddannelsessystemet.

Det Nationale Center for Fremmedsprog er som bekendt en del af regeringens Strategi for Styrkelse af Fremmedsprog i Uddannelsessystemet. Målet er, at niveauet for fremmedsprog i hele uddannelsessystemet skal løftes.

Der kan læses nærmere om Fremmedsprogsstrategien her: https://ufm.dk/publikationer/2017/filer/strategi-for-styrkelse-af-fremmedsprog-i-uddannelsessystemet.pdf. 

Der er allerede nu en konkret handleplan for 2018 godkendt af såvel Forsknings- som af Undervisningsministeriet.

Artiklen fortsætter under banneret

Handleplanen for 2018 kan downloades nederst i dette blogindlæg.

Handleplanen for 2018 er ikke endelig men vil danne grundlag for handleplanen for 2019, der udformes endeligt i løbet af efteråret.

Det er tanken, at udviklingen af planen skal ske i et snævert samarbejde med de mange interessenter, der måtte have interesse for, at der sker en løbende udvikling af fremmedsprogene – især, hvad angår tysk og fransk.

Centret ønsker at kortlægge, hvad der konkret eksisterer af ønsker og ideer til aktiviteter, kurser, tiltag mv. oplyser AC-fuldmægtig i Det Nationale Center for Fremmedsprog-Vest Astrid Rørdam Svane. 

Astrid Rørdam Svane opfordrer alle relevante parter på alle niveauer til aktiv deltagelse i projektet, så flest mulige kan gøre deres indflydelse gældende. Alle interesserede kan sende en mail med en kort beskrivelse af deres ideer om mulige projekter og aktiviteter samt forslag, kommentarer og ideer til ncffvest@cc.au.dk

Igangsættelse af det Nationale Center for Fremmedsprog har været ventet siden fremmedsprogsstrategiens offentliggørelse i november 2017. Det er derfor glædeligt, om der nu sættes turbo på virkeliggørelsen.

Det Nationale Center for Fremmedsprogs Åbningskonference er på Københavns Professionshøjskole d. 25. september 2018. Temaet for konferencen er ”Didaktiske perspektiver i lyset af den nye nationale sprogstrategi”. Information og tilmelding kan ske på dette link: www.ecml.dk/aktiviteter/sprogkonferencen/


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Tysk og fransknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for fagene. I samarbejde med Sproglærerforeningen, Tysklærerforeningen og Fransklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
993 andre er allerede tilmeldt

Engelsknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Sproglærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.757 andre er allerede tilmeldt