Blog
1   55

Genbrugsmateriale er min livline

Abonner på nyt om Folkeskolens danskrådgiver i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Sommerferien er forbi, og klokken ringer ind til et nyt skoleår. Et nyt skoleår, hvor jeg skal løbe endnu stærkere end sidste år, da mit timetal er gået op med én lektion. Tiden til forberedelse er svær at få øje på i skemaet, derfor byder jeg endnu engang mine gamle forløb indenfor døren igen.

Foto: Pixabay/google.com

 

Som lærer har jeg svært ved helt at slippe mit job, stille tasken fra mig og holde fri. Gennem ting jeg læser, ser i TV eller falder over på de sociale medier bliver jeg ofte inspireret til nye temaer, debatter eller mundtlige/skriftlige øvelser. Denne inspiration værdsætter jeg i utrolig grad, og det er en ild, som min undervisning ofte næres ved.

Samtidig prøver jeg også at minde mig selv om, at huske at trykke på stopknappen. For hvis forberedelsestiden løber fra mig, så begynder der at komme pres på fra flere kanter, og så må de originale og aktuelle ideer vige for en stund.

Artiklen fortsætter under banneret

 

Frem med guldet

I en tid, hvor TV og andre medier bugner med genbrugsglæde og loppe de luxe living, så tillader jeg mig at springe på retrovognen og ligeledes finde lidt guld frem fra gemmerne.

Og det er mere end okay. Flere sikre vindere tåler som regel at blive luftet flere gange, og et godt forløb jeg kender, kan sagtens finde nye vinger og tages andetsteds med nye elever.

I skolen har jeg en tendens til hvert år at skulle sætte nye mål, søge inspiration i nye retninger og betræde ukendte vande. Jeg kan ind imellem som lærer føle, at vi skal ud og genopfinde os selv hvert år. Vi bruger masser af energi på at planlægge temauger, tværfagligt samarbejde, nedfælde værdisæt samt kerneværdier igen igen.

 

Genbrug giver mere tid

Ind imellem kunne det gavne os alle at stå fast på så meget som muligt, for at frigive energi til de ting, hvor vi føler, vi bør genopfinde os selv.

Vi skal tænke nye og innovative tanker, når der er brug for det, og når der er overskud til det.

Derfor kan en undervisnings og en skoles årlige organiske liv sagtens trænge til begge at hente succeserne fra tidligere frem igen. Det være sig særlige uger, handleplaner, forløb, udflugter, mødestrukturer mv.

Genbrug er ikke kun for dem med lommen fuld af kontanter og varevognen fyldt med møbler i teaktræ. Os med den synlige læring, de vigtige undervisningsforløb, visionerne for skolen generelt og det pædagogiske grundsyn…vi går også ind for genbrug!

 

 

 

 

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.179 andre er allerede tilmeldt