Anmeldelse Skønlitteratur
0   33

Hyldest til barndommen

”Åse, Åge og ånden” er en dejlig – og klassisk – højtlæsningshistorie til 3.-5.-klasserne!

Åse, Åge og ånden

Fakta


Titel
Åse, Åge og ånden

Forfatter
Ulf Stark

Illustrator
Per Gustavsson

Pris
310

Sider
124

Forlag
ABC Forlag

To børn, Åse og Åge, møder en dag den generte og gnavne ånd Mujo – men de bliver heldigvis venner. Åse, der har et lettere fysisk handicap, bliver mobbet, men sammen med Åge og Mujo kan hun lege som i de gode gamle dage. En campingvogn på Skrotten er det centrale udgangspunkt.

Artiklen fortsætter under banneret

På et tidspunkt konfronteres trekløveret med Åses plageånder, og Mujo får på sin egen dramatiske måde sat punktum for mobningen af Åse. Og så drager han ellers videre, for der er med garanti andre ”derude”, der har brug for hans assistance.

En ånd som ven? Ja, hvorfor ikke? Ulf Stark leger med den ekstraordinære mulighed, som alle børn ønsker sig: At kunne ændre tingene radikalt. Der er en lethed og elegance over Ulf Starks tekst, og selvfølgelig kan en oliekande indeholde en ånd, og selvfølgelig kan ånden spille en væsentlig rolle i Åses og Åges leg og liv. Alt er – eller var – muligt og lige ud ad landevejen i Ulf Starks fantastiske forfatterskab, der i mangt og meget er en hyldest til barndommen. Hvor jeg dog savner hans tilstedeværelse i denne verden!

Illustratoren Per Gustavsson hjælper godt til med masser af skønne, glade, rammende og optimistiske illustrationer, der i overflod er flettet ind i teksten.

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.505 andre er allerede tilmeldt