Blog
0   3

EU- forløb har fået et gevaldigt løft

Abonner på nyt om Folkeskolens historie- og samfundsfagsrådgiver i dit personlige nyhedsbrev.


Lige før sommerferien lancerede Folketinget deres nye EU- forløb, der lægger sig i slipstrømmen af sidste års film om demokrati i Danmark. Der er godt nyt.

Så er bloggen i luften igen, og lad mig indledningsvist sige velkommen tilbage fra ferie. Jeg håber alle herinde har nyt solen og varmen på godt og ondt. Vi er i gang igen, og det er tid til årsplaner.

Dette skoleårets første indlæg skal være en kort omtale af Folketingets nye EU- film med tilhørende materiale. Jeg håber at kunne følge op med en decideret anmeldelse her på sitet. Der er nemlig god grund til at rette blikket ud over Danmarks grænser.

Artiklen fortsætter under banneret

Den fortsatte levende formidling

Der er kommet i alt fem nye film om EU med tilhørende materiale. Filmene ligger på fem- seks minutter, og er dermed overskuelige. Folketinget har benyttet sig af samme fortæller, som i demokratifilmene fra sidste år, og hun gør det forrygende, der unge formidler. Hun fortæller med indlevelse om alt fra, hvad EU egentlig er, hvad det betyder for et medlemsland at bryde EU’s love eller hvor meget EU egentlig bestemmer. Hun er velcastet, og man forstår ganske enkelt tydeligt, hvad hun siger og mener.

Det er muligt at downloade opgaver til før, under og efter filmene. Også disse opgaver følger samme retningslinjer som demokratifilmene ovenover.

Det virker som om, at filmene og deres opgaver er lige til årsplanen og kan fungere både som introducerende forløb om EU eller som supplerende indlæg til allerede eksisterende forløb. Jeg har endnu ikke set alle film igennem, men det lover godt. Læg også mærke til supplerende hæfte, som kan downloades eller bestilles i papirform. Dette vender jeg også tilbage til.

God arbejdslyst derude i varmen.

www.ft.dk/da/undervisning/undervisningsfilm

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Historie- og samfundsfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for de to fag. I samarbejde med foreningen Falihos.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
6.608 andre er allerede tilmeldt
Vind et hotelophold

PUBLICERET - Sinatur -konkurrence 2 D2016-010501 1.0

Så er det sommer, og folkeskolen.dk har sat biografbilletter inkl. tilbehør og et weekendophold for to på et af de lækre Sinaturhoteller på højkant i en sommerkonkurrence. Der kommer nye spørgsmål de næste 2 uger, så følg med og forøg dine vinderchancer.

 Tricks