Blog
0   25

Skolestart

Abonner på nyt om Hans Eriks historier i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Endnu en gang skal du kastes ud på dybt vand. Kan du stadig svømme?

Vækkeuret ringede. Aggressivt og midt om natten. Sådan føltes det. Johannes svingede benene ud af sengen. Det kunne han dog endnu. Så nogenlunde stadig. Han sad et øjeblik på sengekanten og funderede over hvilke partier som i sin tid have været med til at hæve pensionsalderen? Han kunne ikke huske det, men det var nok de fleste. Pludselig var Johannes oppe at stå. Den første skoledag efter ferien var i gang.

Den første dag var forholdsvis let. Møder uden børn. Det var der, lærerne lærte om undervisning i Finland, Canada eller Ny Nordisk Skole. Eller Hattie. Eller de tusindvis af læringsmål som vist nok var blevet mindre. Eller Meebook eller andre spændende tiltag som skulle holde lærerkorpset toptunet. Godt nok. Johannes nød kaffen og rundstykkerne, han nød at være sammen med sine kolleger igen, og teammøderne var altid væsentlige.

Et par dage gik i fred og fordragelighed, og Johannes genopdagede hvorfor han var lærer. Den daglige inspiration og ping-pong med partneren gav mod på tilværelsen. De to fandt overraskende hurtigt deres gamle jargon. Men det var også hyggeligt at snakke med de andre kolleger. De havde været igennem meget sammen, og forude lå nye opgaver som blev løst bedst i fællesskab. Der var en del uformel snak om sommerferiens oplevelser, men ikke så meget som man skulle tro. Et nyt skoleår skulle løbes i gang, og på nær de helt nye lærere vidste alle at nu stod den i nogle uger på koncentration, pædagogiske tanker og hårdt arbejde.

I løbet af de første forberedende dage følte Johannes at han kom i form. Det var vist slet ikke så galt.Og nogle ting blev vel også nemmere med erfaringen.

Artiklen fortsætter under banneret

Det velkendte realitetschok dukkede først op den følgende mandag, da børnene fulde af energi startede igen. Hold nu op hvor var det egentlig hårdt at skulle undervise alle de børn. "Jeg vænner mig aldrig til det ", tænkte Johannes bittert og fordoblede den vanlige middagslur. "Denne gang vænner jeg mig ikke til det. Børnene err mere urolige end nogen sinde. Uopdragne, ja!"

Omkring den første oktober gik Johannes som regel fløjtende hjem fra skole. SÅ meget var lykkes, kun få alvorlige problemer. "Det er det jeg altid har sagt: Jeg blev født til at være lærer. Formel 1!"


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Lærerstuderendenetværket er for alle lærerstuderende samt andre med interessere for læreruddannelsen. I samarbejde med Lærerstuderendes Landskreds.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
299 andre er allerede tilmeldt