Debat

Fodbold i skolen - er det noget der virker?

Hvordan bruges fodbold i folkeskolen i dag? Er det kun en del af gymnastiktimerne, eller bruges det også i de andre timer, som adspredelse eller læringsmiddel?

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Hej med jer

Mit navn er Martin og jeg er skriver til daglig på FodboldFessor.dk. Som stor fan af fodbold som aktivitet og far til to børn, er jeg samtidig nysgerrig på, hvordan fodbolden bruges i den nuværende folkeskole.

Også sammenlignet med min egen tid i folkeskolen, hvor fodbold i idræt for sådan en som mig, nærmest var et ekstra frikvarter.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

For efterhånden 3 år siden, kom DBU på banen med en hjemmeside og en app, som man fra fodboldens side, gerne ville bruge til at hjælpe skoler, lærere, pædagoger og ledere med at forstå og inddrage fodbold i dagligdagen, som andet end en aktivitet i idrætstimerne eller som tidsfordriv i pauserne.

Spørgsmålet er, hvor udbredt det er blevet, at bruge fodbold mere aktivt i dagligdagen?

DBU beskriver bl.a. selv, hvordan fodbolden kan hjælpe børns motoriske udvikling, deres fysiske formåen, evnen til at samarbejde og børnenes konkurrenceevne.

Men hvad ser I derude? Er det med til at hjælpe børn, der måske ikke bevæger sig så meget derhjemme?

Eller børn med mindre god, eller decideret dårlig motorik?

Og kan fodbolden endda være med til at styrke samarbejde og sammenholdet i en klasse?