Blog
2   26

De Danske Folkeskoleelever lukker og slukker

Abonner på nyt om Mathias Bach Frederiksen i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

De Danske Folkeskoleelever har været et opråb til den danske stat om at de danske folkeskoleelever ikke føler sig repræsenterede af de allerede eksisterende elevforeninger, der ikke repræsenterer folkeskoleeleverne, men derimod repræsenterer ministerielle initiativer.

De Danske Folkeskoleelever er nået til et punkt i debatten, hvor foreningen er gået i stå - vi har prøvet at samle en kvalificeret bestyrelse, og foreningen har i to år levet på barske vilkår, der defineres ved, at foreningen ikke har haft nogen økonomisk indkomst.

Derudover har foreningen ikke haft nogen chance for at blive taget seriøst i den offentlige debat fordi, de repræsentative foreninger i Danmark anses for at være de foreninger, der modtager statsstøtte, og dermed har økonomiske midler til videreførslen af skolebudskaberne.

Artiklen fortsætter under banneret

Der har været brug for De Danske Folkeskoleelever - også selvom foreningen kun enkelte gange har været inviteret til offentlige debatter; og efterspørgslen på en forening som vores har været enorm - og det kan stadig bekræftes at andre elevbevægelser ikke kæmper en kamp for eleverne, men derimod kæmper en kamp for staten.

Statslig korruption

De Danske Folkeskoleelevers opløsning er ikke kun et tegn på afmagt i elevbevægelsen. Det er et tegn på offentlig og statslig korruption i det generelle foreningsliv, hvor man kun tilgodeser de foreninger, der står på statens side.

De Danske Folkeskoleelever har været et opråb til den danske stat om at de danske folkeskoleelever ikke føler sig repræsenterede af de allerede eksisterende elevforeninger, der ikke repræsenterer folkeskoleeleverne, men derimod repræsenterer ministerielle initiativer.

Grundet den manglende statslige og offentlige gejst for nye og reelle elevinitiativer, vil De Danske Folkeskoleelever derfor være en opløst forening fra den 20. juli 2018. Det vil den fordi De Danske Folkeskoleelever har fået viden indenfor det danske demokratis korruption, hvor der kun bliver uddelt økonomiske gaver ud til de foreninger, der bakker op om danske regeringers initiativer, og til de foreninger som ikke tør sige fra overfor staten.

Folkeskoleeleverne misvejledes fra dag 1

Hvis folkeskoleeleverne skal uddannes i demokrati allerede fra Folkeskolen af, kræver det, at vi stopper med at misvejlede folkeskoleeleverne i det selvsamme demokrati. Undersøgelser fra oktober 2016 fra SFI viser stadig, at 83% af de danske folkeskoleelever mener, at skoledagen er for lang. Og der er stadig ikke handlet på denne problemstilling - ikke engang fra de allerede eksisterende elevforeningers side.

De Danske Folkeskoleelevers allersidste budskab er, at foreningen på elevernes vegne håber, at der i fremtiden vil findes endnu større kampgejst fra elevernes side til at føre saglige elevforeninger, der ikke nødvendigvis har økonomisk indkomst, men som derimod får chancen for at vise staten, at disse elever ikke vil lade sig misvejlede i demokratiet fordi, økonomisk repræsentative foreninger har taget styringen for elevbevægelsens politiske kurs.

Tak til alle de forældre og elever der har bakket op om foreningens udmeldinger - I har om nogen vist, at der er brug for mindre statslig indflydelse i det danske foreningsliv.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ