Debat
0   184

Ingen basis for rejseholdets anbefalinger

Tidligere på året afleverede Jørgen Søndergaard resultatet af det såkaldte »360-graders-eftersyn af folkeskolen«.

Desværre bærer flere af forslagene præg af at være politisk bestillingsarbejde. På trods af arbejdsgruppens egne udsagn om at ville arbejde forskningsbaseret så kommer gruppen med forslag om at offentliggøre skolernes testresultater. Der er ingen undersøgelser, der viser, at det vil gavne skolen eller elevernes indlæring - tvært­imod. Men det er Lars Løkkes »vision« at få offentliggjort testresultater, så vi kan få mere målbar konkurrence ind i klasserne.

Artiklen fortsætter under banneret

Det er et klart ideologisk begrundet forslag.

Så meget for det forskningsbaserede.

Til gengæld har »eftersynet« ikke gjort noget ved, at cirka 30 procent af eleverne i de små klasser - helt ulovligt - får mindre end minimumstimetallet i forskellige fag. Et forhold, som blandt andet Enhedslisten flere gange har kritiseret.

Nu har statsministeren så foreslået, at eleverne på de yngste klassetrin skal have længere skoledage.

Men hvor er pengene? Det er nemlig en rigtig god ide, at der er ordentlig tid til alle elever. Faktisk bør alle elever mindst have det vejledende timetal i alle fag. I en god skole skal der være god tid - både til god klasseundervisning, til projekter på tværs, fysisk udfoldelse, miljøundersøgelser og andre ud af skolen-aktiviteter. God tid til forskellige undervisningsformer er helt afgørende for, at eleverne opnår de bedste resultater.

Offentliggørelse af nogle testresultater giver ikke bedre tid - tværtimod.

Statsministeren må følge sit ønske om længere skoletid op med penge til de betrængte kommuner og forslag om at gøre det vejledende timetal obligatorisk.

Ellers er det bare sniksnak.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ