Blog
0   4

Tværfaglige art books

Abonner på nyt om Folkeskolens billedkunstrådgiver i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Frem mod deltagelse i skrivekonkurrencen 500 ord arbejdede vi med H.C. Andersen, eventyr, papirklip og opbygning af historier. Det hele skulle samles i en art book, som skulle være elevernes sidste projekt.

H.C. Andersens rejse fra grim ælling til verdensberømt forfatter

Med udgangspunkt i Louis Jensens Tinhjerte og ællingefjer tog jeg mine elever med på rejsen fra H.C. Andersens fattige barndom i Odense over de onde skoleår under Meisling mod berømmelsens tinder og Andersens helt egen særlige stemme og sans for eventyrerne. Han måtte gå så grueligt meget igennem, førend eventyrerne kunne leve for evigt. 

Vi krydrede læsningen med Mick Øgendahls afsnit om H.C. Andersen. Vi talte om, hvorvidt den H.C. Andersen, vi så i programmet, passede med den, vi oplevede i læsningen. Eleverne noterede og dragede deres egne konklussioner, for til sidst at skrive deres helt egen H.C. Andersen biografi.

Vi gik på jagt i eventyrerne. Brugte aktantmodellen og hjem-ud-hjem-modellen til at få styr på aktører og handling. Vi undersøgte H.C. Andersens forunderlige papirklip og forundredes over, hvordan han kunne få så meget ud af så lidt.

Artiklen fortsætter under banneret

 

500 ord konkurrencen, papirklip og portræt

Igen i år kunne børn og unge deltage i skrivekonkurrencen 500 ord. Jeg deltog sidste år med mine klasser, og igen i år blev det en prioritering. Det er sjovt og spændende, at rammerne er sat: max 500 ord og i år omhandlende temaet "grænse". Det kræver utrolig megen fantasi at tænke "grænse" uden for grænserne og samtidig prioritere handlingen, når nu man skal nå i mål med kun 500 ord.

Hver elev har i art book´en illustreret deres historie med et papirklip. Det viste sig, at det, som H.C. Andersen fik til at se så legende let ud, faktisk var ret svært.

Eleverne skulle også lave et portræt af H.C. Andersen. Det eneste krav til portrættet var, at man skulle kunne se, at det er H.C. Andersen.

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Billedkunstnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med foreningen Danmarks billedkunstlærere.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.772 andre er allerede tilmeldt

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.665 andre er allerede tilmeldt