Debat
0   150

Rigtig gal

Til Preben Poulsen, Søllerød Lærerforening. I Folkeskolen nummer 42 opfordrer du 'de medlemmer af hovedstyrelsen, der anbefalede et ja til lærernes overenskomst, til at undlade genopstilling'. Det kan du selvfølgelig godt opfordre til. Jeg tror nu ikke, en sådan opfordring har den store effekt.

Og ja-sigerne har selvfølgelig også ret til at kæmpe for deres synspunkter.

Artiklen fortsætter under banneret

De må jo også være blevet valgt af nogle medlemmer på et tidspunkt.

Til gengæld kan disse medlemmer jo lade være med at genvælge ja-sigerne ved det kommende hovedstyrelsesvalg, hvis de er utilfredse med dem.

Og dét vil jeg så opfordre til.

Jeg mener oven i købet at have et godt tilbud til blandt andet Søllerød-lærerne!

Jeg stiller op til hovedstyrelsen, fordi jeg er rigtig gal over, at hovedstyrelsesflertallet kunne finde på at anbefale en overenskomst, som indeholder så få forbedringer og så mange forringelser. Det værste er - som du skriver - at kommunerne med overenskomsten har fået mulighed for at give den enkelte lærer flere undervisningstimer på bekostning af F-tiden.

Det er dels en utrolig dårlig fagforeningspolitik, dels afslører det, at det åbenbart er lærerne, der skal betale for den såkaldte 'kvalitetsudvikling' af folkeskolen.

Overenskomsten er for mig det helt afgørende og grundlæggende værktøj for en fagforening. Men der kan jo også være andre forhold, som har indflydelse på den enkeltes stemmeafgivning.

Hidtil har vi haft et system ved hovedstyrelsesvalg, hvor en kreds har anbefalet og opfordret sine medlemmer til at stemme på et hovedstyrelsesmedlem. Medlemmerne har i stort tal fulgt opfordringen. På den måde har vi fået hovedstyrelsesmedlemmer, som i højere grad repræsenterer geografiske områder frem for medlemmernes forskellige faglige holdninger. Hovedstyrelsesvalget bliver et 'postnummervalg'.

Viggo Hørup sagde: 'Del jer efter anskuelser'. Det synes jeg er et bedre valgkriterium.

Jeg vil anbefale Preben Poulsen - og andre lærere i det hele taget - at finde og stemme på en hovedstyrelseskandidat, som de er i god overensstemmelse med, således at vi får medlemmernes holdninger bedre repræsenteret i en kommende hovedstyrelse - frem for deres postnummer.

I en sådan vurdering er det selvfølgelig vigtigt, hvordan man har forholdt sig til overenskomsten.

Jeg sender gerne mit valgoplæg til dig, hvis du lader høre fra dig.

Peter Hess-Nielsen

Ballerup


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ